Изчезналият доставчик на тестовете: Изпълняваме договорените срокове

На онлайн уроци остават децата, чиито родители са против тестването, както и учениците в 15 области, за които се оказа, че няма тестове. Причината за липсата на доставки по думите на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров е, че един от доставчиците е подписал договор и е изчезнал.

На посочения адрес не беше открит представител на фирмата. А по-рано през деня по телефона оттам казаха, че изпълняват договорените срокове. По информация на БТВ, фирмата доставчик e трябвало да осигури 200 хил. теста. По думите на министъра на образованието проф. Николай Денков тестовете е трябвало да бъдат в склада в с. Лозен в понеделник. 

"Ние нямаме пряк контакт, тъй като поръчките се правят от друго министерство. Както обясни министър Кацаров вчера, те са направили една много по-голяма поръчка за 1 млн. и 460 хиляди. Ако те бъдат осигурени в следващите дни, ние ще имаме тестове за един месец", обясни проф. Николай Денков.

От Министерството на здравеопазването отговориха писмено: "Стойността на двата договора е 1 468 000 лв. - с фирмите "Пи Кей сайънтифик" ЕООД и "Булснайт" ЕООД. Министерството на здравеопазването не е превеждало на "Булснайт" ЕООД авансово средства.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"