Илон Мъск отрече слуховете, че употребява наркотици

Американският милиардер, собственик на SpaceX и Tesla, Илон Мъск, отрече появилите се по-рано в медиите слухове, че употребява наркотици.

Както пише списание Forbes, Националната администрация по аеронавтика и изследване на космическото пространство на САЩ (НАСА) изиска Мъск през 2018 г. да гарантира спазването на забраната за употреба на наркотици за служителите на SpaceX след видео на предприемача, който пуши марихуана по време на интервю с американския телевизионен водещ Джо Роугън. Според условията на споразумението с НАСА бизнесменът също трябваше периодично да се подлага на тестове за наличие на наркотични вещества в кръвта си, за да може компанията му да запази достъп до държавни поръчки.

"Аз се съгласих, по искане на НАСА, да се подложа на тестове за наркотици в продължение на три години. Те дори не откриха никакви остатъчни следи от наркотици или алкохол", написа бизнесменът на страницата си на социалната мрежа X. Той добави, че датите на тестовете са избрани "на случаен принцип".

По-рано американският вестник The Wall Street Journal, позовавайки се на източници, съобщи, че бордовете на директорите на Tesla и SpaceX са притеснени, че предполагаемите проблеми с психичното здраве на Мъск, както и употребата на наркотици от страна на предприемача, могат да повлияят на дейността на компаниите и съдбата на неговите активи.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"