Илон Мъск: "Тесла" ще продава евтини електромобили за 25 хил. долара до 2023 година

Изпълнителният директор на "Тесла" (Tesla Inc.) Илон Мъск изрази увереност, че неговата компания ще предложи на пазара евтини електрически превозни средства на стойност 25 000 щатски долара в рамките на следващите три години.

Говорейки по време на т.нар. "Ден на производството на батерии" на компанията "Тесла", Мъск отбеляза, че е необходима светът да бъде устойчив и че основната цел на компанията е да ускори този процес.

"Все още нямаме наистина достъпни автомобили“, заяви той, твърдейки, че причината за това е липсата на достъпни батерийни клетки и че намаляването на цената на батериите ще доведе до намаляване на цената и на електромобилите.

По време на събитието Илон Мъск обяви, че компанията ще започне да произвежда батерии с двойна употреба, които служат като енергийно устройство и структура и добави, че крайната цел на "Тесла" е да бъде по-добра в производството от всяка друга компания в света.

След коментарите на Мъск акциите на Tesla поевтиняха с близо 5% на извънборсовата търговия на Уолстрийт, търгувайки се около 404 долара за една акция.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"