Има производствена авария, потвърди шефът на „Терем“

Военна полиция разследва инцидента

Експлозив избухнал в машина за пълнене на снаряди

"Има производствена авария, няма опасност за населението".

Това заяви пред журналисти в Народното събрание Калин Димитров, изпълнителен директор на държавното предприятие „Терем” в Костенец, по повод на информация за избухнал снаряд във военен завод в Костенец. 

"Взети са всички мерки, които са необходими. Районът е обезопасен. Работи „Военна полиция“. Няма опасност за населението", посочи Димитров. 

На въпрос дали тази авария е свързана с взрив, той посочи: „Ще бъде уточнено, ще получите допълнителна информация“. 

В машина, която пълни снаряди, се е взривила доза за един снаряд във военен завод „Терем“ в Костенец, няма пострадали, съобщи междувременно БТА, позовавайки се на информация от Областната дирекция на МВР. Нанесени са поражения по обезопасителна стена, зад която се е намирала машината, и по покрива на завода. 

Противопожарни екипи на пожарната са облели с вода, за да не възникне нов взрив. Всички работници са изведени от мястото.

От МВР съобщиха, че „Военна полиция“ извършва разследване на инцидента в завод „Терем - Цар Самуил“ в Костенец.

От ведомството посочват, че е възникнала производствена авария. Няма пострадали хора, нанесени са само материални щети, гласи информацията. Заводът се занимава с утилизация и производство на боеприпаси.

В момента екипи на Служба „Военна полиция“ са на място и извършват разследване на инцидента. Размерът на щетите се уточнява, добавят от министерството.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"