Инж. Йонко Иванов, Съюз на преподавателите по авто-мото подготовка, пред „Труд news“: Готови сме за протест на 25 септември в цялата страна

„Не сме против дигитализацията, но не приемаме противоречивите и неясни текстове в наредбата, обнародвана днес в „Държавен вестник". И ако не ни чуят, готови сме да излезем на протести в цялата страна. Вече имаме и определена дата – 25 септември“.

Това съобщи пред „Труд news“ инж. Йонко Иванов, шеф на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка.

„Бившият транспортен министър, с който влязохме в Книгата на Гинес, като си бутаме локомотивите, не ни послуша и подписа тези, меко казано, спорни правила. Добре че го пратиха да си търси черната кутия на хеликоптера. Вчера имахме среща с новия министър, постигнахме договорка да дадем свои предложения и получихме уверение, че нещата няма да останат така", каза той.

"Питате ме дали до 10 декември, когато влиза наредбата, има достатъчно време за поправки. Да, три месеца са много време, но ако няма промени, те нямат да стигнат нито да се пуснат в действие изцяло нови изпитни тестове, нито да се направи т.нар. електронен картон, който никой не го виждал, не знае дали ще по телефона, на таблет или на телевизор“, коментира още инж. Иванов.

Очаквайте подробонсти!

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"