След ракетната атака: Иранският върховен лидер Али Хаменей заплашва с "по-силна и по-болезнена" атака срещу Израел

След като изстреля 180 балистични ракети срещу Израел, иранският върховен лидер аятолах Али Хаменей публикува в платформата Х илюстрация на голям подземен склад с оръжия, предупреждавайки, че победата за Техеран е близо.

"Победата идва от Аллах и е близо", пише той, цитиран от The Times Of Israel.

На развален иврит Хаменей "туитва" съобщение, заплашващо, че "ударите на фронта на въстанието ще станат по-силни и по-болезнени върху износеното и гниещо тяло на ционисткия режим".

"С Божията помощ ударите на въстаническия фронт ще стават все по-силни и болезнени върху износеното и гниещо тяло на ционисткия режим", написа Али Хаменей.

Иранският президент Масуд Пезешкиан приветства ракетната атака на Техеран срещу Израел като "решителен отговор" на това, което той нарече израелска "агресия".

Малко по-рано говорителят на Израелските отбранителни сили (IDF) контраадмирал Даниел Хагари каза пред репортери, че израелските военновъздушни сили "продължават да работят с пълен капацитет и тази вечер ще продължат да нанасят мощни удари в Близкия изток, както беше през изминалата година".

TRUD_VERSION_AMP:6//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"