Искат арест за 23-годишния, превозвал дрогиран 24 мигранти по АМ "Тракия" 

Районна прокуратура-Стара Загора ще внесе искане в Районен съд-Раднево за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 23-годишния Б.Б., който в понеделник беше задържан за трафик на мигранти. Същият е карал и дрогиран по АМ Тракия. Общо 7 от 24 мъже в камиона му са били непълнолетни момчета.

Районна прокуратура-Стара Загора повдигна две обвинения спрямо Б.Б., на 23 г. Първото обвинение спрямо него е, за това, че на 15.07.2024 г. на км 213 на автомагистрала "Тракия", обл. Стара Загора, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 10 000 лв, чрез използване на моторно превозно средство – товарен автомобил "Рено Мастер", противозаконно подпомогнал повече от едно лице - 24 мъже - четирима граждани на Ирак, един - на Пакистан и деветнадесет - на Афганистан, сред тях седем непълнолетни лица, да преминат незаконно през страната. Престъплението е квалифицирано по чл. 281, ал. 2, т. 1, т.4, т.5 и т.6 от Наказателния кодекс. 

Второто обвинение спрямо Б.Б. е за това, че на 15.07.2024 г. на км 213 на автомагистрала  "Тракия", обл. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - товарен автомобил "Рено Мастер", след употреба на наркотични вещества - кокаин, установено по надлежния ред с техническо средство – престъпление по чл.343б ал.3 от Наказателния кодекс.

Групата мигранти влезли в България от Турция през "зелена" граница. Те стигнали в района на гр. Карнобат, обл. Бургас, където с товарен автомобил ги чакал Б.Б. Камионът бил с английска регистрация, а за превоза Б.Б. трябвало да получи 10 000 лева, за да върне с тях свой кредит. Той качил мигрантите в колата и потеглил в посока към гр. София, като на км 213 на автомагистрала "Тракия", обл. Стара Загора, бил спрян от патрул на полицията. Чужденците трябвало да стигнат до различни държави в Западна Европа.  Те са настанени в миграционен център у нас. Обвиняемият Б.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор.

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"