Искат доживотен затвор за двойния убиец Викторио

Софийският апелативен съд решава до месец

Първа инстанция му даде само 20 години

Доживотен затвор за охранителя Викторио Александров, който застреля 23-годишната си приятелката Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол. Такава присъда поискаха днес от Софийския апелативен съд и от прокуратурата, и от частното обвинение - почернените родители на Дарина. Магистратите ще обявят решението си в едномесечен срок.

Кошмарният случай се разигра в последните дни на октомври 2018 г. На първа инстанция - Софийски градски съд, Викторио призна напълно вината си и получи 20 години затвор. Още тогава от държавното обвинение обявиха, че ще протестират пред по-горна инстанция, защото присъдата е явно несправедлива - убити са хладнокръвно млада жена и невръстното дете. След като застрелва Дарина, Викторио е имал няколко часа, в които е можел да осмисли какво е извършил и да не посяга на детето, но той извършил второ убийство. При това имал разрешително за оръжие и работел като охранител - професия, която предполага по-висока психическа устойчивост.

Защитата на Викторио иска да остане 20-годишната му присъда. По време на делото на първа инстанция стана ясно, че той е заплашвал и родителите на Дарина.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"