Искат от Мис Турция да върне короната

Имала лице на мъж, била връзкарка

Висшето образование и знаенето на три езика не помагат

Идил Билген на 24г., дъщеря на турски дипломат, спечели короната на конкурса “Мис Турция 2024”. С диплома от Медицинския факултет на университета Коч и владеене на три езика, момичето лесно покори журито и стана притежателка на титлата кралица на красотата. Но, за съжаление, триумфът є бързо беше помрачен от острите нападки на нейни недоброжелатели. Вместо да я поздравят, хейтърите нападнаха Идил, обвинявайки я за необичайния є външен вид и изтъквайки привилегированото положение на баща ѝ.

Сред онези, които не се сдържаха от груби забележки, бяха звезди от шоубизнеса. Поп певицата Демет Акалън не скри сарказма в публикацията си, намеквайки, че Идил трябва да върне короната, а актрисата и певица Бюлент Ерсой не се поколеба да изрази открито недоволството си, като каза, че победителката изглежда “като мъж”.

“Мис Турция” беше принудена да затвори коментарите в страниците си в социалните медии, за да избегне още по-големи потоци от негативизъм. Злите езици твърдят, че победата є е предопределена благодарение на връзките на баща є, но самата Идил показа завидна устойчивост. В едно от изказванията си тя уверено заяви, че “във време, когато страната е изправена пред насилие срещу жени и деца, такива негативни коментари свидетелстват само за празнотата на живота на тези, които ги пишат”.

Девойката е завършила медицина и знае три езика.

Междувременно в социалните мрежи и лъскавите списания започнаха да се появяват коментари в подкрепа на Идил. Мнозина вярват, че нейната естествена красота и личността є са пример за подражание в епоха, в която стандартите за красота се налагат в киното и на телевизионния екран чрез пластичната хирургия. Нещо повече - победата на Идил може да бъде началото на ново разбиране за красотата, освободено от остарелите клишета.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"