Искат постоянен арест за фермер, сгазил апаш

Ромите продължават със заплахите, жители на Болярино искат Димитракис Пирилис да бъде освободен

Пловдивската окръжна прокуратура ще поиска от съда да остави в ареста кипърския гражданин Димитракис Пирилис. На 11 май фермерът прегази умишлено с джипа си циганин, влязъл да краде крави във фермата му пловдивското село Болярино. В момента Пирилис е зад решетките за 72 часа. Двамата съучастници на прегазения Петър Гаджанов пък са с обвинения за опита за кражба от стопанството на кипъреца.

В Болярино вече върви искане за освобождаване на фермера. Съседите на Пирилис обявиха, че искат повече полицейско присъствие в селото, заради непрестанните кражби. Самият Пирилис много пъти е ставал жертва на апашите. Той разказвал, че преди години бил полицай в Кипър и сега се ядосвал, че у нас никой не му обръща внимание на жалбите срещу обирджиите.

Обстановката в село Белозем, откъдето е прегазеният крадец Петър Гаджанов, е спокойна, съобщи за “Труд” кметът на селото Иван Тачев. “Бащата се кани, че ще убие Пирилис, ако го види. Но това е стилът на ромите. Ходих до семейството и в понеделник, и във вторник, тъгуват хората, но напрежение няма”, разказа Тачев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ваня Недялкова, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"