Испания разследва Кейти Пери, снимала клип на защитени дюни

Властите в Испания разследват певицата Кейти Пери заради новото й видео. Предполага се, че то е било заснето в екологично чувствителни пясъчни дюни на Балеарските острови без разрешение.

Видеото към последния й сингъл Lifetimes показва как певицата се наслаждава на плажове и купони в клубове на островите Ибиса и Форментера. Но сцени, за които се смята, че са заснети в средата на защитените дюни на остров С'Еспалмадор във Форментера, предизвикаха безпокойство.

В изявление на испанското правителство се твърди, че продуцентската компания, отговорна за видеото, не е поискала разрешение. Кейти Пери не е коментирала.

Длъжностни лица подчертаха, че Кейти Пери не е разследвана за това, което се нарича "престъпления срещу околната среда", тъй като заснемането на видео все пак може да бъде разрешено в района.  Министерството на околната среда на Балеарските острови обаче заяви, че продуцентската компания на видеото не е осигурила необходимото разрешение.

В резултат на това, се казва в съобщението им, "са започнати предварителни следствени действия".

Отделът обърна внимание на един раздел от Плана за управление на природните ресурси, който гласи, че "фотографски, кинематографски или видеографски" проекти за "рекламни или търговски изложбени цели" изискват изрично разрешение от министерството на околната среда.

Видеото към Lifetimes включва кадри дюните на С'Еспалмадор, един от най-екологично богатите райони на Форментера.

С'Еспалмадор е необитаем остров, разположен на север от Форментера и е дълъг приблизително 2,8 мили. От 1980 г. той е част от природния парк Ses Salines de Ibiza и Formentera.

Дюните на малкия, частен остров са с „голяма екологична стойност“, според туристическия уебсайт на регионалното правителство.

Този пореден скандал идва след нестабилно промотиране на новия албум на певицата, който ще излезе през септември. 
Първият сингъл от предстоящия проект, Woman’s World, беше критикуван и не успя да окаже влияние в класациите, като мнозина смятаха, че феминисткото му послание не е докоснато.

The Guardian попита "какъв регресивен, притоплен ад е това?", The Cut заяви, че "Пери е заседнала в 2016 г.", а Rolling Stone повдигна въпроса: "Кейти Пери пусна ли най-лошия сингъл за завръщане на всички времена?"

Последващият сингъл Lifetimes също е продуциран от д-р Люк, като Пери е критикувана, че продължава работи с него след множество обвинения.  Певицата Кеша съди д-р Люк през 2014 г., като искаше да анулира договора им, защото, както твърдят нейните адвокати, той "сексуално, физически, вербално и емоционално е малтретирал Кеша до точката, в която тя почти е загубила живота си".

Д-р Люк отрече твърденията. Те постигнаха споразумение за уреждане на дългогодишно дело за клевета миналата година.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"