Испания тръгна с футболна победа на Олимпиадата

Олимпийският отбор на Испания по футбол победи Узбекистан с 2:1 в първи мач от Група „C“ на Игрите в Париж. Двубоят бе игран на „Парк де Пренс“. 

Испания излезе напред в резултата в 29-ата минута. Капитанът Абел Руис центрира от свободен удар, а Марк Пубил вкара за 1:0. В края на полувремето Пау Кубарси фаулира Мухамадкодир Хамралиев в наказателното поле от дузпа Елдор Шомуродов, изравни за 1:1. В 57-ата минута Абосбек Файзулаев повали Аймар Орос в пеналта и Испания получи 11-метров наказателен удар. В 59-ата минута Серхио Гомес стреля в средата на вратата, а стражът Абдувохид Нематов отрази удара му. В 62-рата минута обаче Гомес, новото попълнение на Реал Сосиедад, получи подаване от Хуан Миранда и отбеляза за 2:1 за Испания.

Нова Зеландия започна с успех с 2:1 над Гвинея в първия си мач от група А на Игрите, който се проведе на стадион „Алианц Ривиера“ в Ница. По-късно тази вечер Франция и САЩ ще се срещнат в дербито от групата.

В 25-та минута новозеландците поведоха в резултата, след като вратарят на Гвинея Сумалиа Сила подаде топката на Матю Гарбът, който без колебание отбеляза. В 61-вата минута Алиу Балде бе точен, но попадението му бе отменено заради засада. Той обаче асистира на Амаду Диавара, който изравни за 1:1.

"Кивитата" обаче успяха да възстановят преднината си в 76-та минута. Лаклан Бейлс изведе по страхотен начин Бен Уейн, който отбеляза за крайното 2:1. 

В друг мач от Група C, Египет и Доминиканската република завършиха наравно 0:0, като в началото на срещата гол на Петър Гонсалес бе отменен заради нарушение. Испания оглавява групата с 3 точки, докато Узбекистан остава без точки.

 

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"