Испанско приключение за „Юнайтед“

Следващата спирка на „Манчестър Юнайтед“ в Европа е Виго. „Червените дяволи“ ще срещнат „Селта“ на 1/2-финалите в Лига Европа, след като им бяха необходими 120 минути, за да се справят с „Андерлехт“. Младият нападател Маркъс Рашфорд разписа билета на английския колос за следващата фаза с гол в 107-ата минута на „Олд Трафорд“ след 1:1 в редовното време.

Лион“ и „Аякс“ пък ще определят другия финалист в турнира.

Лошите новини за Жозе Моуриньо са свързани с голмайстора на отбора Златан Ибрахимович. Шведът се контузи и бе заменен принудително.

"Златан е добре – успокои след мача бранителят Люк Шоу. - Той си ходеше нормално в съблекалнята. Доста по-зле изглежда ситуацията с Рохо, който е третият важен защитник, който ще липсва в последните етапи от първенството и турнира Лига Европа".

Аржентинецът също приключи преждевременно мача и няма да играе до края на сезона.

В общо 3 от 4 четвъртфинала в Лига Европа пък се играха продължения, а „Лион“ отстрани „Бешикташ“ след дузпи. „Шалке“ заличи двата гола пасив от първата среща с „Аякс“, но немският тим допусна голове на чужд терен в 111-ата и 120-ата минути. Единствено „Селта“ не игра 120 минути в четвъртък вечер, след като направи 1:1 с „Гент“ и с общ резултат 4:3 ще играе за пръв път в историята си на 1/2-финал.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"