Развоят на киевската позиция - от "Русия бомбардира граждански обекти" до "Кой по дяволите качи снимка със скритата ни в мола военна техника"

История в три снимки и едно видео за влиянието на социалните мрежи и дроновете върху военните действия. Развоят на киевската позиция - от "Русия бомбардира граждански обекти" до "Кой по дяволите качи снимка със скритата ни в мола военна техника" се е случил за броени часове.

Разбира се, в американските и британски сайтове събитието присъства под заглавия като "Осем жертви след руска бомбардировка в жилищен квартал и търговски център". Така де, пропагандата си остава важен елемент от войната.

Видеото показва нагледно пътя на военната машина до мола за зареждане с нови ракети, а после и унищожаването на гаража-склад през нощта. На други видеа се вижда как боеприпасите предизвикват вторични взривове след попадението. Да, в жилищен квартал наистина.

Междувременно чета, че Зеленски започнал да говори за компромиси, само че постигнати след "всеукраински референдум". На това му се казва или измиване на ръце, или умишлено протакане на войната с цел денацификация на страната - докато азовците и айдаровците в Източна Украйна не бъдат окончателно избити от руснаците. Той всъщност сега и да им заповяда отстъпление, те надали биха го послушали...

Но беше ясно, че отстъпките постепенно ще влязат в речника му, и че ще му бъдат внушени отвън. Западна Европа страда "твърде много" от тази война, която принципно иначе продължава да финансира, чрез около милиард евро за горива от Русия... Всеки ден. Демократите в САЩ пък имат за избори да мислят, а с тези рекордни цени на бензина там... трудно ще ги спечелят.

Така че, бедни ми Зеленски, защо не си стоя актьор... Но жалко не за неговата кариера на миротворец, може и да му дадат даже Нобелова награда, а за загубените животи, принесени в жертва след толкова фанатизирана пропаганда "Свобода или смърт" и зомбиране на клетите украинци...

(От фейсбук, заглавието е на редакцията)

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Георги Неделчев

Този уебсайт използва "бисквитки"