Италианец представя творби и съновидения на „Оборище 5“

Младият художник Раул има световни успехи

Авторът работи по цял свят и живее между Европа и САЩ

Пренасяне във времето с цветове и жестове

Столичната арт галерия “Оборище 5”, в партньорство с немската галерия AK Galerie представя изложбата “Onrico” на световноизвестния художник Раул, който пристига в София, за да открие лично събитието на 7 февруари от 17:00 ч.. Експозицията може да бъде разгледана до 23 февруари с вход свободен.

В изложбата ще бъдат показани и маски, които идват от въображаеми герои, представляващи воини от други времена, материализирани в картини, за да ни донесат тяхната енергия с цветове и жестове.

Ето как самият автор описва изложбата си: “За заглавието на тази изложба бих искал да използвам думата “Onrico”, т. е. от италианската дума (онерична или съновидна), в която искам да представя мечтаната страна на моите вътрешни видения.

Всичко идва от сън, знаците и символите са части от това пътуване между видимото и невидимото. Страната на сънищата е безкрайна вселена, в която всичко може да бъде. Попивам от хора, пътувания, музика, изкуство, природа, места и книги от целия свят. Те са постоянно в ума и мислите ми, появявайки се така дори и в сънищата ми, създавайки космически вълни от знаци и символи в моите картини. Символите са примитивна форма на комуникация преди птицата на словото и могат да бъдат интерпретирани по много начини, зависи от въображението на наблюдателя, всеки може да има собствена визия.

Роден в Пескара (Италия), Раул живее и работи между Европа и САЩ. Той пътува по света, изучавайки различни култури в постоянното изследване на символични езици, енергия и значения, които след това предава на своята публика чрез изкуството си. За неговите творби пишат, че “жестът е ключовият елемент. Инстинкт, бързина, цвят, емоционално замърсяване, страстни ивици, прегръдки на маските. Всичко съвпада с жест, който става винаги незабавен, горещ, внезапен.

Визията му е пронизана от разнообразни усещания, които разтягат мозъка с щипка, придават гъша кожа с разклащане, оставят да набъбне със студен душ и отразяват идеята за безкрайно възникване от срещата с другия и неговото лице. Раул рисува с примитивна скорост, тъй като неговата картина е начин да материализира емоция. И така, лицата му принадлежат на хора, които среща по време на пътуванията си, ивиците са улиците, по които върви, маркерните щрихи са мисли, които заемат място без подкрепа.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"