Тази салата ще накара всеки любител на комбинацията сладко-солено, а и не само, да си оближе пръстите!
Необходими продукти:
- 2 праскови;
- Зехтин;
- 2 шепи рукола;
- 6 резена прошуто;
- 1 топка бурата;
- Връзка босилек;
- 2 супени лъжици препечени кедрови ядки.
Дресинг :
- 3 супени лъжици зехтин;
- 2 супени лъжици балсамов оцет;
- 1 ч. л. течен мед;
- 1 червена люта чушка, нарязана на ситно;
- ½ скилидка чесън.
Начин на приготвяне:
За да направите дресинга, разбийте заедно зехтина, оцета и меда в купа, след което добавете чушката и чесъна, и разбъркайте .
Загрейте тиган на силен огън. Намажете половинките праскови с олио, след което ги изпечете, докато се овъглят и карамелизират на повърхността.
Разпръснете руколата в чиния, отгоре покрийте с прошуто, добавете прасковите и поставете бурата в средата. Изхвърлете скилидката чесън от дресинга и изсипете върху салатата. Завършете с босилека и кедровите ядки и сервирайте с хрупкав хляб, по желание.