Йорданка Фандъкова: Ако в столицата не се спазват противоепидемичните мерки, ще мислим за по-строги

Искам в столицата да се усили контролът на противоепидемичните мерки - ако не се спазват правилата, ще мислим за по-строги. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция в Столична община.

„Разпоредила съм да се разшири контролът не само върху търговските обекти през деня, но и вечер. Знаем, че тогава контролът като че ли е по-слаб. За мен трябва просто да се увеличи контролът и да призоваваме хората да спазват мерките“, каза Фандъкова.

Тя посочи, че ще направи разчет дали може да се намали интервала на влаковете в метрото в пиковите часове по най-натоварените линии. „Днес докрая на деня ще ми докладват какви са възможностите. Това не може да бъде до безкрай. Там е изключително важно да се носят маски“, изтъкна още тя. 

Кметът на София отново обърна внимание колко е важно носенето на маски. „Да се надяваме, че с усилията на всеки един от нас няма да се налагат допълнителни мерки, каквито виждаме, че се взимат в други градове. Контролът ще бъде максимално засилен. Дезинфекцията ще бъде много стриктно следена и съответно усилията на градския транспорт също“, допълни още кметът на столицата. 

Йорданка Фандъкова заяви, че още не е видяла заповедта на министъра. „Контролът за носенето на маски ще бъде изцяло в ангажиментите на СДВР. Сигурна съм, че полицаите ще получат много точно инструкции, но моето мнение е, че има много ясни разчети на лекарите какво означава дистанция“, обясни още Фандъкова.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"