МС предлага проф. д-р Венцислав Мутафчийски за орден "За военна заслуга" I степен - с мечове

Кабинетът предлага генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски да бъде удостоен с орден „За военна заслуга” I степен - с мечове. 

Министерският съвет прие Решение за предложение до Президента на Република България за издаване на указ за награждаване на генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н. с орден „За военна заслуга” I степен, с мечове, съобщават от правителствената пресслужба. В съобщението не се уточнява дали като мотив са взети предвид заслугите на началника на ВМА като ръководител на националния оперативен щаб срещу коронавируса по време на пандемията.

Предложението на правителството е във връзка с проявените от него изключително големи заслуги към Република България в развитието на науката и практиката в сферата на военната медицина и здравеопазването.

Проф. Мутафчийски е пръв във въвеждането на революционни техники, равнявайки се по най - иновативното медицинско знание и практика в света, затвърждавайки лидерските позиции на Военномедицинска академия като високотехнологична болница, мощен диагностично-лечебен и учебно-научен комплекс в системата на българското здравеопазване - военно и цивилно, прилагайки световните постижения в медицинската наука. Проф. Мутафчийски е сред доайените в българската хирургия.

TRUD_VERSION_AMP:4//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"