Кабинетът предложи проф. Любомир Стойков за орден "Св. Св. Кирил и Методий"

Министерският съвет реши на заседанието си днес да предложи на Президента па Република България да издаде указ за награждаването на проф. д.н. Любомир Димчев Стойков с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие за големите му заслуги в областта на културата и изкуството.

Проф. д.н. Любомир Стойков е изтъкнат български културолог, журналист и университетски преподавател. Професор в УНСС, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и в Националната художествена академия.

Магистър е по журналистика на Софийския държавен университет. От 1981 г. е асистент в Софийския университет - Факултет по журналистика. Защитава първата си дисертация през 1988 г. От 1996 г. с доцент по фирмена култура и комуникация в УНСС. През 2007 г. е избран за професор но култура, масмедии и връзки с обществеността в УНCC и ВАК, а през 2015 г. му е присъдена научната степен „доктор на науките“ за дисертация на тема „Модата като култура и комуникация“, защитена в УНСС.

Проф. д.н. Любомир Стойков въвежда медиите и комуникациите като предметна и лекционна сфера в УНСС. Създател и научен ръководител е на магистърската програма „Връзки с обществеността“.

Проф. Стойков въвежда за първи път в българската университетска образователна система дисциплината „Фирмена култура и комуникация“, а по-късно и предметите „Бизнес комуникация“, „Управление на връзките с обществеността“, „Култура и медии“, „Лайфстайл журналистика“ и „Имиджмейкърство“.

Проф. Любомир Стойков е създател на телевизионната модна журналистика в България. Автор е на десетки документални филми и кореспонденции за модата и стила от целия свят.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"