Кадиров нареди да се стреля по демонстранти

За да се избегнат безредици

И в Чечня имало опита за провокация като в Дагестан

Чеченският ръководител Рамзан Кадиров издаде на полицията заповед да се стреля на месо по демонстранти, създаващи безредици.

Изявлението му, което той направи по време на среща със служители на ченеското МВР, бе публикувано в канала му в Телеграм. Пред тях той заявява, че всеки участник в размирици трябва да бъде арестуван и вкаран в затвора. При съпротива по време на задържането представителите на силите на реда трябва първо да произведат три предупредителни изстрела.
“Ако и след това човекът все още нарушава закона, при четвъртия изстрел се целете в главата! Тогава вече няма да го прави. Това е заповед”, заявява Кадиров.

Изказването му идва два дни, след като десетки мъже нахлуха в неделя на пистата и терминала на летището в дагестанската столица Махачкала, като нападнаха пътници от полет от Израел. До щурма се стигна след слух, че пристигат “еврейски бежанци”. Над двадесет души бяха ранени, а осемдесет и трима от нападателите бяха задържани. Чечня и Дагестан са полуавтономни руски републики в северен Кавказ с преобладаващо мюсюлманско население.

Кремъл обвини Запада в подстрекаване на антисемитската атака в Махачкала. Същата теза застъпва и Рамзан Кадиров. А днес той съобщи, че в нощта на 29 срещу 30 октомври в региона на Чечня е пресечен опит за провокация, подобна на тази в Дагестан.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"