Кадиров: Специалната операция за ликвидиране на бойци в Гудермес продължи няколко минути

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров каза, че спецоперацията по ликвидирането на двама бойци в покрайнините на чеченския Гудермес не е отнела дори 20 минути. Това написа той в своя канал в Telegram.

„Специалната операция за ликвидиране на екстремистите в покрайнините на Гудермес продължи броени минути. Силите за сигурност работеха по добре отработена схема възможно най-бързо, за да не оставят време на престъпниците да обмислят и да извършат незаконни действия. действия, които могат да доведат до тежки последици. Информацията беше отработена много преди кулминацията. Това беше предшествано от оперативната работа на служителите на реда съвместно със специалните служби", пише Кадиров.

Той оцени действията на силите за сигурност като "добре обмислени, бързи и максимално ефективни".

"Не им трябваха и 20 минути за успешна спецоперация. Продължавайте все така", заяви още Кадиров.

Според него, веднага щом е установено "точното местоположение на бойците в далечните покрайнини на Гудермес", няколко единици бронирана техника са се придвижили към мястото, за да блокират вероятните пътища за пробив на престъпниците и да обградят малък участък от спецоперация, а не целия град, както се предлагаше в интернет.някакви невежи и дилетанти."

„Това е изпитана във времето практика, която дава възможност да се защитят както силите за сигурност, така и цивилните от трагични инциденти. Началото на спецоперацията също не е избрано случайно: през нощта е безопасно за цивилни и неудобно за шайтаните”, отбеляза Кадиров.

Кадиров каза, че до последния момент "бандитите не са имали представа, че са "водени" и че обръчът около тях вече е затворен".

"На бойците няколко пъти беше предлагано да се предадат. Опитаха се да отклонят вниманието с граната, но това не им помогна. Останалото го знаете. Резултатът от операцията е успешен. Шайтаните се опитаха да нарушат спокойствието на нашите граждани в свещения месец Рамадан. Чеченската република отдавна е мирен и спокоен регион, отворен Можете да дойдете тук, но тези, които са планирали престъпление или са го извършили, няма да могат да напуснат", коментира Кадиров.

Двама бойци бяха елиминирани чрез ответен огън в сряда вечерта по време на специална операция в частния сектор на Гудермес.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"