Как да обзаведете дома си според зодията

Овен

Стая с рафтове

За Овенът материалното имущество не е от значение, следователно се чувства комфортно в минималистична и функционална среда. Подходящи за дома им са различни декорации, отговарящи на техния характер. Не бива да се страхуват от празни места в къщата. Пурпурно и ярко розово в дома, а и в офиса, ще ги мотивира. Чувствителни са към светлината и цветовете, затова трябва да избягват скучни и приглушени тонове. Добре е да използват червеното като акцент във всяка стая, особено в кухнята и трапезарията. Украсите на стените със символи на техните постижения и приключения, ги вдъхновяват. Една стая с рафтове за книги е добра идея, защото обичат да се потопят в четенето.

Телец

Удобни мебели

Телецът притежава вроден талант за декориране. Чувствителен към домашната среда, той живее в удобен и добре поддържан дом. За тях всеки детайл е важен и не се страхуват да инвестират в украси. Телецът обича красивите неща, а домът им е платно, върху което изразяват своя стил. Персийски килими, картини, кожени дивани и художествено рамкирани снимки отговарят на техния вкус. Комфортът е толкова важен, колкото и стилът, а къщата е синоним на релакс. Тъй като обича да си почива, леглото е много важна мебел и трябва да е удобно и просторно. Техният дом е витрина и обичат да го показват, да готвят и забавляват гости,  а също и да се отпускат с домашно кино и удобни мебели.

Близнаци

Комбинация от стилове

За Близнаците е важно да намерят баланс, при смесването на старинен стил с модерен, традиционен вкус с еклектика, нежни тонове и ярки цветове. Обичат разнообразието, така че е важно да създават комбинации от стилове и нюанси, които насърчават тяхната креативност. Може да рискуват с необичайни комбинации по стените с оранжево и лавандула, ярко розово и светло зелено. По отношение на мебелите също избират повече от един стил, като се фокусират върху редица елементи. Общуването е важно за Близнаците, особено когато става дума за семейството; инвестирането в голяма маса за хранене, около която ще се събират и ще прекарват времето си  с хора, които обичат е добра идея.

Рак

Релаксиращ шадраван

Ракът е креативен и романтичен, а къщата му е удобно и релаксиращо убежище, което отразява спокойна и носталгична атмосфера. Тъй като трябва да се чувстват в безопасност, обграждането с предмети със сантиментална стойност, като сувенири, семейни снимки и спомени ще им хареса. Не бива обаче да трупат твърде много предмети. Ракът е знак за семейство, така че ще има много снимки в рамка на роднини и приятели. Не бива да прекаляват с романтичните детайли: твърде много дантела и волани може да са излишни. Среброто и бледо синьо ще помогнат на околната среда да осигури спокойствие. Добре е да добавят релаксиращ източник на вода към външното пространство като шадраван.

Лъв

Кралски и величествен

Лъвовете обичат естествената светлина и изпълват дома си със саксийни растения. Комфортът и класата са важни за тях, така че жилището трябва да бъде точно такова: дори да харесват мебели с изчистени линии, трябва да избягват твърде строги и прекалено модерни елементи, които могат да охладят стаите. Привлечени са от мебели с големи размери, но не трябва да прекаляват, защото внушителните елементи разсейват вниманието и намаляват пространството. Перфектният дом на Лъва е приветлив, кралски и величествен; пълен е с ярки цветове, като наситено червено, ярко тюркоазено и синьо. Кухнята е от значение - те обичат да готвят и да изразяват своята креативност с храна.

Дева

Избягвайте антики

Девите са перфекционисти и интериорът на къщата им отразява това. Идеални за украса на техния дом са кафяво и бяло; винаги търсят идеалното разпределение на мебелите и искат то да е възможно най-подредено и функционално. Трябва да се съсредоточат върху удобни и семпли мебели, с нежни и неутрални цветове като убито зелено, гълъбово сиво и бяло. Избягването на антики, дантели, килими и претоварени декорации е препоръчително, защото са безкомпромисни по отношение на чистотата и тези предмети ще усложнят живота им. Прав тъкан килим, свежи растения, декоративни възглавници и вази са идеална декорация. Място за релакс и правене на любими неща е задължително.

Везни

Огромен гардероб

Родените под знака Везни имат скъп вкус и са любители на стила. Те са чувствителни към красотата и искат само най-доброто за техния дом: домашно кино с най-високо качество, впечатляваща колекция от книги или огромен гардероб, пълен с дизайнерски дрехи. Везните обичат чистотата и реда. Те са най-артистичният знак на зодиака, така че лекотата и слънчевата светлина у дома се съчетават идеално с техния ефирен дух. Любители на хармонията, подреждат всичко по двойки - две нощни шкафчета, две съвпадащи вази. Избират голяма спалня или инвестират в разтегателен диван. Всекидневната трябва да бъде просторна, защото обичат забавлението и големите компании.

Скорпион

Приглушени светлини

Скорпионът е чувствителен и мистериозен, обича уединението и се отпуска у дома след тежък ден. Нямат нищо против да са сами и се наслаждават на спокойствие далеч от външния свят. Обичат да четат, да си водят дневник и да експериментират в кухнята. При мебелите, евтините и объркващи стилове не са за тях: за да се чувстват комфортно подходящи са изчистени линии. Въпреки че харесват неутрални и приглушени нюанси, ярките цветове, като червеното, озаряват самочувствието им. Може да вдъхнат чувственост със свещи, приглушени светлини, които създават драматични сенки, и тъкани като копринени възглавници и кадифени завеси. В спалнята мебелите са сведени до минимум.

Стрелец

Големи прозорци

Стрелецът не обича да бъде затворен твърде дълго на едно място. Имат нужда от място за книги, съкровища от пътувания и множество проекти, по които работят. Обичат открити пространства, затова трябва да направят дома си по-проветрен: големи прозорци, естествена светлина, просторни балкони или живи градини. Домът трябва да носи усещане за топлина, изобилие и вдъхновение. Те са големи пътешественици и пренасят това у дома си с пейзажи, колекции от пътувания по света, етнически нотки или нещо, което има дзен докосване. Техните нюанси са оранжево, зелено и керемидено. Удобен диван, добро осветление и голяма маса трябва да бъдат основната им инвестиция. 

Козирог

Светли стени

Козирогът цени стоки и стилове, които издържат изпитанието на времето, следователно антики, особено семейни реликви, са идеални за техния дом. Подове от твърда дървесина, тъмни покрития и светли стени; ако смятат себе си за модерна душа, може да се ориентират към минималистичен стил, като използват деликатни цветове, стоманени мебели и дизайнерски декорации. Не бива да прекаляват, рискувайки къщата да изглежда като шоурум за електроника и трябва да се съсредоточат върху смесица от класическо и модерно, удобно и функционално. Желателно е да се откажат от няколко артикули от списанията в полза на аксесоари за дома - меки материи, удобни матраци и възглавници. 

Водолей

Вътрешен водопад

Водолеите трябва да забравят за килимите и да изберат паркет и модерни материали като стъкло и стомана. Добре е да напълнят къщата си с уникални щрихи, като ръчно рисувани плочки или полилеи от духано стъкло, проектирани от талантлив местен художник, скулптури, комбиниращи метал и дърво или мебели от тел и стъкло; графичните щампи са идеални за техните стени. Много вази, и разбира се вътрешен водопад, езерце с рибки или релаксиращ дзен фонтан ще подчертаят тяхната натура. Обичат живите цветове на океана, като лилаво, индиго и сьомга. Минималната естетика на дизайна е подходяща за отворен и просторен дом. Нуждаят се от естествена светлина и големи прозорци.

Риби

Удобна всекидневна

За Рибите къщата е убежище, където могат да презаредят емоционалните си батерии. Имат страхотно чувство за стил и може да украсят всяка стая с вкус и оригиналност. Не им липсва дързост, така че смело комбинират различни стилове, характеризиращи стаите според множеството им настроения, въвеждайки причудливи и уникални предмети. Възглавници за медитация от коприна, естествени влакна и спокойни морски цветове като люляк или синьо-зелено подсказват тяхната натура. За стените е добре да изберат нюанси на лилаво, слива или лавандула. В трапезарията са подходящи забавни покривки. Рибите имат нужда от удобна всекидневна, където да приютят всичките си приятели.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"