Как набират проститутки за Германия

28 280 имат регистрация, сред тях са и българките

Обещават на рускини и украинки по 15 000 евро на месец и безплатна квартира

Дълга коса, къса черна пола, маникюр: младо момиче държи пред камерата дебела пачка с евробанкноти. Лицето u е прикрито. На чист руски език то уверява, че през последните месеци е спечелило 18 000 евро.

Това е само едно от видеата, с които се набират млади рускоговорящи жени за сексуални услуги. Въпросното видео все още може да бъде видяно в Инстаграм. Пуснато е в края на февруари 2024 като реклама, чиято целева аудитория са рускоговорящи момичета на възраст от 18 до 32 години, живеещи в Германия. Освен в Инстаграм, подобни обяви могат да бъдат открити в каналите на Телеграм или в сайтове за търсене на работа. За връзка обикновено се посочват германски телефонни номера, но има и такива в Обединеното кралство, Латвия и Украйна.

От обявите става ясно, че се търсят момичета на възраст между 18 и 35 години, но една от „агенциите“ е готова да наеме и жени до 45 години.

Важно условие за кандидатките е да имат „привлекателен“ и „добре поддържан“ външен вид. Основната услуга, предлагана от „агенциите“, е секс с мъже. На момичетата се обещават от 6 до 10 клиенти на ден и заплащане на час - от 120 до 250 евро.

Част от посредниците ни убеждават, че вземат само половината от заработеното, като момичетата можели да изкарат до 15 000 евро на месец, които се дават „на ръка“. Освен това им се обещава и безплатно настаняване в Германия.

За да изглеждат по-убедителни тези оферти, на уебсайтовете често се публикуват свидетелства на жени от бранша. Често те хвалят своята дейност и се снимат с пачки. Така например едно момиче се хвали как било изкарвало по 15 000 евро на месец, което за студентка като нея били направо „луди пари“. Друга пък уверява, че толкова u е харесало, че се връщала за шести път. Проверка обаче установи, че за целта са използвани кадри от фотографски агенции, а имената са измислени.

В края на 2022 г. в Германия официално са регистрирани общо 28 280 проститутки, като едва 20% от тях са с германско гражданство. Жените с румънски, български и испански паспорти са най-често срещаните чужденки в бизнеса с жива плът. Рускини и украинки обаче работя нелегално, тоест - без регистрация, защото идват с туристически визи, които им забраняват трудова дейност.

(Със съкращения)

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Ирина Чевтаева, Екатерина Астафева, Дойче веле

Този уебсайт използва "бисквитки"