Как почиват знаците от зодиака

Овен

Вълнуващо и нестандартно

Овните винаги са готови да се отпуснат. И ако е евтино, още по-добре. Лесно се съгласяват на спонтанни идеи и смели планове. Готови са да пътуват сами или с голяма група. Нестандартните посоки и ситуации по-скоро привличат Овните, отколкото ги плашат - все пак това е отлична възможност да покажат своя брилянтен ум и изобретателност. Представителите на тази зодия не се интересуват къде ще прекарат лятната си отпуска. Те се чувстват страхотно на вилата с барбекю или на Северния полюс, важното е, че е забавно и вълнуващо. Нищо чудно - Овенът е огнен знак. Затова горещите страни с темпераментни жители - Испания, Хавай, Куба, Бразилия, Италия - са идеални за тяхното пътуване.

Телец

Предварително планират

Телците обмислят нещата предварително и винаги търсят максимален комфорт. Те проучват всичко за хотела. На първо място, важен е външният статус - недостатъчният брой звезди няма да бъде компенсиран от добри отзиви. После внимателно изследват не само мненията на туристите, но намират снимки на стаите и разглеждат покритието на плажа. Екскурзиите също се планират предварително. Тук няма да завидим на водача! Той трябва да съответства на представите на Телците за екскурзовод. И ако наклонената кула в Пиза не е достатъчно наклонена, желателно е бързо да се коригира тази грешка. Харесва им Англия с нейния спокоен ритъм на живот. За шумно забавление - Малдивите. 

Близнаци

Забавление на всякъде

Като цяло Близнаците предпочитат да прекарват минимум време в хотела и максимум време в проучване и изучаване на мястото. Нови традиции, култура, история - това е важното при пътуване, а не ол инклузива. Затова те накратко проучват отзивите за хотела и веднага започват да търсят къде могат да отидат, за предпочитане за целия ден. Страхотното е, че нямат претенции към определени държави. Близнаците намират начин да се забавляват навсякъде. Въпреки това „ол инклузива“, ако съществува, също е приет с гръм и трясък. В крайна сметка малък празник на вечеря след екскурзии е задължителен за тях. Те биха се възхитили от пътуване до Гърция, Мексико или Испания.

Рак

Без шумна компания

Раците не обичат да пътуват в шумни компании. Те възприемат туризма като идеален начин за презареждане, така че предпочитат да пътуват или с двойка съмишленици, или сами. Харесват класическа почивка - приличен хотел, добро обслужване, няколко интересни разходки. Екстремни? Може би, защото Раците могат внезапно да изненадат приятелите си. Но тази крайност трябва да е с местен характер и да има всички необходими сертификати и разрешителни. Що се отнася до екскурзиите, те се интересуват от образователни и за предпочитане такива със статут - древни цивилизации, места, където някога са се намирали чудесата на света. Ще им харесат Тибет, Китай, Швеция или Норвегия.

Лъв

Царски с приятели

Всичко е царско! Няма как иначе. Ако в живота не е възможно да подредят всичко в най-висок клас, то на почивка Лъвовете се опитват да направят точно това. Да вземат най-доброто от гардероба си, да се развихрят, да си позволят всичко – това е ваканцията на Лъва. И задължително имат нужда от публика. Следователно да пътуват сами не е идеалната им представа за почивка. Да, някой трябва да е наблизо. А на останалите ще изпратят снимки по месинджър. Лъвовете не са скучни. Те с удоволствие пробват силите си в уникални местни традиции. Ако пътуването им съвпада с фестивал или национален празник, те са сред участниците! Темпераментните страни им подхождат - Италия, Куба, Испания.

Дева

В тихо селце

Девите не търсят изкуствен шик или сложни екстремни програми. Често пътуванията им са с определена цел. Обикновено тя е да се помогне, като например доброволчество. Но програмата им включва и редовни пътувания. И тук говорим за спокойна почивка, за предпочитане в тихо село или малък град. Обичат да се разхождат между забележителностите пеша и да обядват в семейна таверна. За Девите е важен редът. Те могат да се отпуснат щастливо в малка уютна къща за гости, но ще бъдат много нещастни ако е мръсно и неподредено, дори и да е петзвезден хотел. Способни са да прекарат част от почивката си в чистене. Гърция с малките си древни градчета и Кипър с уютните си селца са идеални за Девите.

Везни

Посещават театри

Хедонисти по своята същност, за Везните почивката е релакс без никакви условности. Те обичат да планират всичко предварително. Къде ще отседнат, къде ще обядват и вечерят, къде ще ходят. Обичат да изучават сайтове и рецензии, отбелязвайки сами на какво трябва да обърнат внимание. Като се има предвид, че Везните обичат всичко естетическо, ваканционната програма определено включва музеи, художествени галерии, арт пространства и театри. Трябва навсякъде да е красиво. Затова ако могат да избират, Везните предпочитат хотел с интересен дизайн пред стандартен, но с малко по-висок рейтинг. Ще се зарадват на пътуване до Франция, САЩ, Англия или Италия.

Скорпион

Екстремно и загадъчно

Запознайте се с истинските авантюристи! Скорпионите са готови не само да предприемат пътуване в последната минута, но и да вървят по екстремни пътеки и да опитат всякакви аткрациони! Те могат да превърнат обикновената разходка в пътешествие. Обичат всичко на ръба и често се увличат от мистериозни инциденти. Със сигурност скучаят в обичайните туристически дестинации. Опасността и рискът ги правят щастливи. И ако това не е страна, в която на всяка крачка има нервни изненади, то трябва да има две-три подобни локации. Скорпионите ще харесат Румъния с нейния култ към Дракула, древните замъци на Чехия, катакомбите на Виетнам и духа на войната, който витае в Афганистан.

Стрелец

На непознати места

Туризмът за Стрелците е начин на живот. Седенето на едно място им е неприятно. Те с удоволствие посещават най-мистериозните места на света и се забавляват. Готови са за нула време и „Къде отиваме?“ е последното нещо, което Стрелците питат. За тях не е проблем да тръгнат и сами. Нито нова култура, нито непознат език ще ги уплашат. Стрелците са уверени и винаги успяват да намерят изход от всяка ситуация. Не е скучно да пътувате с тях, но не трябва да очаквате да обръщат внимание на вашите желания и навици. Възхитени са от себе си и своите постижения, вие само трябва да  се адаптирате към тях. С удоволствие биха отишли на Антарктида, в луксозен хотел в Турция или на сафари в Африка.

Козирог

Премерено и уединено

Да знаят къде отиват, защо и какво ги очаква това е минимумът, на който Козирозите разчитат при подготовката за пътуването. Те предпочитат да изучат всеки детайл предварително. Авантюризъм? Може би, но дозирано и напълно обмислено. От тази гледна точка планините са идеални - те са екстремни, но туристическите пътеки, модерните ски лифтове и многото съмишленици са ключът към спокойствието. На морето Козирозите харесват покрайнините на популярни курорти и доказано място с отлична инфраструктура, но не и епицентър на активен живот. Анимацията не е важна, но плажът да е наблизо. И спътникът трябва да знае кога да мълчи. Австрия и Швейцария са идеални за Козирозите.

Водолей

Опасно и шокиращо

Водолеите обичат да изненадват и шокират. Те са креативни, неспокойни натури, за които е важно да впечатлят другите с почивката си. За това изкачват опасен връх или се спускат в тъмна мина. Обичат да пътуват заради възможността да научат нещо ново и да се запознаят със световната култура и история. Тяхното пътуване винаги е еволюция. Е, малко хвалба не е излишна. Лесно тръгват на пътешествие, особено ако описанието му е впечатляващо. Дори това да означава промяна в плановете. Италия е дом на много впечатляващи забележителности, тази страна е за тях. Япония - защото там могат да се изненадат от технологичните иновации и Мадагаскар, защото предизвиква реакция "уау!"

Риби

В спокоен хотел

Няма конкретни планове, всичко е гладко, плавно и някак фатално. Просто се отпуснете а след това ще видим как ще се случат нещата. Големите държави и  градове не са приоритет. Рибите харесват пасторални села и уютни предградия. Огромни хотели-мравуняци също не са в тяхната зона на интерес. В идеалния случай, спокойна почивка в местен хотел, където всичко е обмислено за тях, а Рибите трябва да действат според графика, изготвен от някого, и с интервал от плюс-минус няколко часа. Екскурзии? Напълно е възможно. Но без интензивно темпо, в свободен режим. Рибите трябва да посетят южната част на Франция, островите на Тайланд, Сейшелските острови и градовете на Норвегия

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"