Какви готвачи сте според зодията

Овен

Не спазват рецепта

Овните са практични хора и прекрасно разбират, че ефективността в добре нахранено семейство абсолютно не си струва усилията, които ще трябва да положат, за да приготвят вкусна шарлота, да не говорим за някой засукан гювеч или баница. Трудно им идват идеи за готвене и често прибягват до старите тефтери на баба или интернет публикации. Падат си по простички ястия, които стават бързо и съответно бързо се изяждат. Предпочитат да импровизират и не си падат по спазването на точни мерки. Не обичат да готвят по рецепта. Никой не може да им казва какво да правят! Слагат си колкото мая искат, единствено гледат да не прекаляват със солта, но компенсират с пикантни подправки и сосове.

Телец

Украсяват ястието

Телците са големи чревоугодници и обичат храната във всичките й форми: първо се хранят с очите и затова външният вид на ястието е много важен за тях. Като истински естети, те отделят повече време в украсата на чинията, отколкото в приготвянето на ястието. Не се придържат към стриктно спазване на рецепти, те просто усещат храната и успяват на пръв поглед да различат пакетче брашно, подходящо за палачинки, от пакетче брашно, подходящо за баници. И като споменахме брашно, техният най-голям специалитет са тестените ястия, независимо дали са сладкиши, или зелници, тутманици и всякакви изкушения с плънка. Но пък са скарани със зеленчуците и често се чудят гъбите белят ли се или не!

Близнаци
Наблягат на подправките

Близнаците никога не готвят за себе си: бутилка айран и половин хляб ще бъдат достатъчни за закуска, обяд и вечеря, а ако нещо се случи, може да хапнат буркан маслини. В същото време те обичат да готвят за другите. И дори знаят как. Но тъй като нямат редовна практика и искат да учудят гостите, Близнаците веднага се насочват към кулинарен шедьовър и дори се справят с него. Обожават билковите подправки и ръсят смело от тях. Ястията на естествен огън са тяхната стихия. Могат да завъртят такъв сач, с няколко вида месце, че да си оближете пръстите. Само в кухнята и в душата на Близнаците след това царува такъв апокалипсис, че те си правят кулинарна почивка за следващите няколко месеца. 

Рак

Родени кулинари

Раците започват да готвят на петгодишна възраст - докато осъзнаят, че дори изгорелите палачинки много, много се харесват на майка, която е уморена след работа. Така че известните готвачи могат да си изядат дипломите, потапяйки ги в гуакdмоле: Раците ще ги засенчат всички, първо, с опит, и второ, с вроден талант. От малки влизат в ролята на майка и се грижат за прехраната на семейството. Може да не са запознати с всички кулинарни трикове и техники, но знаят някои, които им служат добре, като пържене и задушаване. Любители са на гурмето и залагат на висококачествени и натурални продукти. Обичат да готвят ястия, които вече владеят до съвършенство, и да ги развиват допълнително. 

Лъв

Използват сетивата си

Лъвовете не обичат да готвят не поради липса на кулинарен талант, а поради безмилостното отношение на околните: в смисъл, че от ръцете на Лъвовете околните са готови да погълнат дори мухлясал хляб, поръсен с цианид - просто в знак на благодарност, че са ги допуснали до тяхната кухня. От друга страна, никоя друга зодия не получава толкова много комплименти за превъзходно сварените купени кнедли: гладните ядат не просто ръмжейки, а облизвайки пръстите си до лактите и отправяйки цветисти похвали към таланта на готвача. Най-важното качество на Лъвовете в кухнята е, че използват своите сетива за мирис, вкус, зрение и докосване, за да готвят. В менюто им присъства главно месо.

Дева

Почиват си в кухнята

Девите са хора, които обожават да се въртят около печката. Не за ядене, не за хранене на семейството и не за изненада на гости, а за да готвят. Да останат сами с торба картофи и белачка за зеленчуци е най-добрата медитация за Девите. Резултатът от този релакс обикновено е пръстите да си оближеш. Сигурно защото готвенето е единственото занимание на света, което Девата правят, без да мислят за нищо. За тях готвенето е просто начин да разпуснат и да изключат мозъка си. Те си почиват докато приготвят истински кулинарни шедьоври и никога не мрънкат, за хаоса и купищата чинии, които трябва да измият след това. Предпочитат здравословната храна, но не правят компромис с качеството.

Везни

Постигат баланс

Почетно централно място в хороскопа на кулинарите заемат Везните, които умеят да готвят добре, но са много придирчиви към храната. И като цяло не са сигурни, че ще успеят да създадат стандартен бюф бургиньон в кухнята си, затова отиват до ресторант за него. А у дома нека има яхния. Като вчера. И, между другото, утре. И защо хленчите всички? Това е обикновена яхния! А ако на някой му омръзне да я яде, Везните купуват скумрия в доматен сос от консерва. Само не цапайте масата. Ако обаче решат да се развихрят в кухнята те комбинират умело кулинарни техники и методи, като в същото време знаят как да постигнат баланс и да не прекаляват. Спазват собствени правила, докато готвят.

Скорпион

Целят се високо

При Скорпионите кулинарните им изпълнения зависят от тяхното настроение. Ако са уморени или изнервени, не очаквайте нищо повече от филия намазана с лютеница. Но ако са се събудили с усмивка и нищо не е скапало денят им, тогава ще сътворят планини от чудеса в кухнята. Скорпионът е сигурен, че могъщият му талант не е израснал в него, за да го хаби за някакви прости супи и гарнитури, и затова се цели направо във висшата кухня. А достига до такива висоти, че много хора дори не разбират от какво се състои дадено ястие. Но тези, които са яли, казват, че изпадат в наркотична зависимост от готвенето на Скорпионите. Готвят предимно за другите, рядко за себе си и залагат на питателни ястия.

Стрелец

Без модерни гозби

Стрелците знаят как да готви просто и вкусно, което доказват обикновено на походи, където успяват да създадат естествено угощение от пакет елда и консерва яхния. Но в обикновения живот се придържат към едни и същи ястия, които са усъвършенствали и могат да ги приготвят дори със затворени очи. Може да не експериментират с храната през цялото време, но нещата, които са им познати, обикновено са изключително вкусни. Придържат се към старите домашни рецепти и дори не са чували за молекулярната кухня. Те са традиционалисти, за които е важно да нахранят гладните вкъщи. За модерни гозби няма място в тяхната кухня. С мусака и пълнени чушки се изчерпва кулинарният им арсенал.

Козирог

Не обичат бъркотията

Козирозите умеят да готвят великолепно, вкусно и божествено. Но за това трябва да дадат воля на кулинарния си талант, а те не харесват това, защото в техните представи всеки трябва да си гледа работата: готвачите да измислят рецепти, а Козирозите да готвят, без да се отклоняват една стъпка от рецептата. В противен случай настава бъркотия. А хаосът за Козирога е синоним на думата „преизподня“. Те са много организирани и търсят съвършенство. Тяхната перфектност се проявява и в кухнята. Обожават да приготвят сложни и здравословни ястия. Рязането на  лук, миенето на зеленолистни или беленето на картофи не е проблем за тях. Готвят лесно смилаема и здравословна храна.

Водолей

Познават месото

По отношение на кулинарните умения, Водолеите са на последно място в зодиака. Не че са лоши готвачи, просто не обичат да се занимават с готвене. Предпочитат да си направят сандвич със салам и майонеза и това е техният кулинарен таван. Ако все пак решат да се развихрят в кухнята, първо ще потърсят помощ, не толкова за беленето на картофи или рязането на лука, а защото обичат да имат компания, или по-скоро публика пред, която да демонстрират уменията си. Добри познавачи са на различните видове месо, знаят кое става за пържола на скара, кое е добро за яхния и от кое могат да направят шницели. Десертите са далеч от кулинарните им възможности, а пък и те самите не си падат по сладкишите. 

Риби

Важно е вдъхновението

Рибите готвят както правят всичко останало: само в момента, в който им дойде вдъхновението. Когато то ги връхлети, забравят всичко, на което са ги научили майка им и баба им, и действат на принципа „Основното е да подредите масата красиво“. А храната - ами ще се изпържи някак! Обичат да глезят себе си и близките си и често си угаждат. Затова дават всичко от себе си, когато започнат да готвят. Помага им това, че наистина усещат добре аромата на ястията, могат да различат какви съставки има в храната, която друг е сготвил. Доверяват се на себе си, на инстинктите си. Никога не сервират нещо безвкусно. Приготвят порциите старателно и подреждат нещата в чинията много творчески.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"