Какво означава изборът на Тръмп за вице - край на ЛГБТ и край на войната в Украйна

Тръмп обяви своят кандидат за вицепрезидент - Джеймс Ванс. Едва 39-годишен, Ванс е събирателен образ на младия, консервативен, западен мъж - счита климатичните и зелени истерии за пълна измама, не зачита ЛГБТ идеологията и е против безконтролната миграция. Новата, модерна консервативна вълна на разума и връщане към нормалното вече е неоспорим факт.

Но какви послания дава изборът на Ванс, вероятният бъдещ вицепрезидент на САЩ?

Първо - ако Тръмп спечели, това вероятно ще е краят на войната в Украйна. Той е казвал, че ако бъде избран, ще спре войната на първия ден. Въпреки това той омекваше през последните месеци и е избягвал да каже какъв точно е неговият план. А Ванс е един от вносителите на опит да бъде спряна финансовата помощ към Украйна.

Още повече - той пряко е казвал, че Украйна трябва да се откаже от свои територии, за да постигне мир. И че влизането на държавата в НАТО е недопустимо. Това изключва всякаква възможност Тръмп да омекне по въпроса за Украйна и означава, че вероятно действително САЩ ще наложат идеята за мир още от първия ден на неговото президентство. Финансовата и военна помощ към Украйна - вероятно приключва.

Второ, Ванс има много силна линия против ЛГБТ идеологията - той счита, че подтикването на деца да си сменят пола трябва да бъде престъпление. Това значи всички психолози и учители, които преподават или говорят на децата за джендъри и смяна на пола, да бъдат в затвора, както и всички лекари, които правят операции за смяна на пола на непълнолетни.

Тази година прайдовете из цял свят бяха мижави, а няколко държави, считани за ултралиберални, като Швеция и Великобритания, тихо забраниха химикалите за спиране на пубертета, които се използваха за смяна на пола на деца. Ако човек с позициите на Ванс е вицепрезидент на САЩ, това вероятно означава краят на ЛГБТ модата. 

Това са основните послания, които ще имат ефект върху целия свят, но изборът си има и чисто американско измерение - не само Байдън има проблем със своята възраст. На 78 години Тръмп не е първа младост и би завършил евентуално свое президентство на 82 години. На 39 години Ванс е по-млад от най-младия президент в историята на САЩ - Теодор Рузвелт, заел поста на 42. Това е ясен знак за готовност да се предаде щафетата на новото поколение. Освен това Ванс, също като Тръмп, е силен поддръжник на Израел и това демонстрира, че те ще подкрепят напълно еврейската държава.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Виктор Блъсков

Този уебсайт използва "бисквитки"