Какъв плод сте според зодията

Овен

Сочен портокал

Като първи знак от зодиака, Овните са свикнали да задават тенденции и да водят пътя за тези, които идват след тях. Може би енергията на техния огнен знак им дава такъв хъс за живот и веднъж устремени напред, нищо не може да ги спре. Те са един от най-енергичните и активни знаци, винаги са в движение. Олицетворение са на сила и мощ, постоянство, решителност, готовност да водят другите и приличат на портокалите - повишават активността на тялото, повдигат настроението само с аромата си. Това са здравословни и вкусни плодове, ярки, сладки, позитивни, те веднага хващат окото, точно като огнените Овни. Портокалите осигуряват защита срещу сърдечно-съдови заболявания.

Телец

Екзотично манго

Телците са хора, които знаят, че хубавите неща отнемат време, затова много приличат на манго. Този екзотичен плод има сладък аромат с нотки на ананас и кайсия и сочна, влакнеста, наситено жълта плът. Кората на мангото е твърде дебела, трудна за дъвчене, а по отношение на вкуса също има какво да се желае (леко е горчив). По същия начин Телците изглеждат сдържани и студени, свикнали да крият емоциите си, но под тази маска имат нежна и уязвима душа. Всеки, който ги опознае по-добре, никога няма да откаже да общува с тях; Телците може да бъдат прекрасен приятел и съпруг. Мангото е най-консумираният плод и е на пето място в света по отглеждане сред основните плодови култури.

Близнаци

Изкусителна ябълка

Веселите, енергични, независими Близнаци са свикнали да живеят активен живот, те са твърде променливи и често се съмняват. Донякъде напомнят на ябълки. Малко сладки, малко тръпчиви и винаги пълни с вкус. Ето една кошница, пълна с плодове. Всички те са подобни един на друг, но вкусът може да бъде напълно различен. По същия начин Близнаците могат да ви изненадат, тяхната енергия е нестабилна, настроението им се променя бързо и е невъзможно да се предвиди каква „ябълка“ са днес, кисела или сладка. Независимо дали са заедно с куп приятели, или прекарват времето си само с един човек, те знаят как да извадят най-добрите качества от характера си, за да отговарят на ситуацията.

Рак

Кървавочервен нар

Нарът е символ на плодородие, а в Китай е знак за просперитет и изобилие. И това не е случайно, от едно дърво могат да се съберат до 60 кг. плодове. Във Фън Шуй нарът е символ на силно семейство, насърчава раждането на здраво бебе. Не е изненадващо, че Раците, за които семейството винаги е на първо място, се свързват с този кървавочервен плод. Неговите семена са роднините и приятелите на представителите на този знак, които винаги са наблизо. Точно както семената от нар са заобиколени от дебела кора, Раците предпазват роднините от неприятности и проблеми с помощта на своята любов, грижа и внимание. Нищо на света, не може да се сравни с тяхната мила и грижовна природа.

Лъв

Божествена праскова

В източните култури прасковите са наричани „божи плод“, вярвали са, че те дават дълголетие и могат да лекуват различни болести. Някога е бил един от основните десерти на китайските императори. Този кралски плод донякъде прилича на Лъва: силен, енергичен, блестящ, пищен и харизматичен. Прасковата до известна степен отразява тяхната склонност да разиграват драми, за да защитят себе си. Но истинските ценители знаят какво уникално удоволствие е да имат Лъв в живота си. Прасковата е балсам за стомаха и помага при анемия. Лъвовете обичат да живеят живота си смело и без да съжаляват и не е изненадващо, че тази сочната и пълна със страст праскова е идеалния плод за тях.

Дева

Месесто личи

Девите много приличат на личи. Това са малки месести плодове, чиято външна страна е ярко розова на цвят, с грапава текстура и е негодна за консумация. Но отдолу има сладка каша, която е част от много десерти. По същия начин Девите изглеждат студени, свикнали да сдържат емоциите си и не говорят за чувствата и мислите си. Но, като всички представители на земната стихия, те са мили и симпатични, винаги готови да помогнат на близките си. Под маската на студенината се крие фина и уязвима душа. Девите са много добри и честни, уравновесени и надеждни, въпреки че понякога са твърде критични и педантични. Слабото им място е стомахът, а този плод влияе добре на храносмилането.

Везни

Златна мандарина

Знак на красотата и хармонията може да се нарекат Везните, които не знаят какво е старост. Гледайки ги, е трудно да се определи тяхната възраст; винаги изглеждат млади и енергични. Те стареят бавно: без наднормено тегло, почти без бръчки, с гладка и красива кожа. Ето защо те са подобни на мандарините, в митовете и легендите са били наричани „златни ябълки“ и са им приписвани чудодейни свойства. Хората вярвали, че те помагат за запазване на младостта. В това има доза истина, защото цитрусовите плодове са богати на биофлавоноиди и са мощни антиоксиданти, необходими за поддържане на младостта на тялото. Редовната им консумация защитава от деменция и когнитивни нарушения.

Скорпион

Страстна маракуя

Скорпионите са смели, темпераментни, решителни и емоционални. Те веднага се запомнят поради техния ярък и многостранен характер. Страстни, те са изпълнени със силни чувства и емоции. Представителите на тази зодия привличат противоположния пол, като винаги търсят вниманието на човека, който ги интересува. Скорпионите приличат на маракуя. Този екзотичен плод има много особен вкус, несравним с нищо друго, сладко-кисел, тръпчив, предизвикващ различни емоции. Всеки, който го е опитал веднъж, не може да устои и мечтае да го опита отново. В Тайланд го наричат ​​„плодът на страстта“, което прави маракуята подобна на Скорпионите, за които любовта и чувствата са важни. 

Стрелец

Сладък банан

Стрелците са една от най-общителните зодии, винаги са в центъра на вниманието и обичат да разказват различни истории. Те са дружелюбни, отворени, винаги готови да помогнат на хората и са нещо като банан, който рядко се продава поотделно, винаги е близо до своите събратя. Бананът е с твърда кора, но под нея има нежна плът. По същия начин Стрелците изглеждат упорити, целеустремени, но в същото време са щедри и обичат да помогнат на всички. Те са мили, искрени, позитивни и даряват с добро настроение, също като богатия на триптофан банан (триптофанът в човешкото тяло се превръща в хормона на радостта серотонин). Бананите дават мигновен и значителен тласък на енергия.

Козирог

Твърд кокосов орех

Козирогът е най-сериозният и строг знак от всички; той е много сдържан, дори студен, невъзмутим и недостъпен. Винаги е потаен, никога не казва на другите за своите чувства, проблеми и не споделя мислите си. Козирогът е донякъде подобен на кокосовия орех. Много е трудно да се пробие през дебелата му черупка, а представителите на този знак разкриват душата си само на най-близките и скъпи хора. Но под тази обвивка се крие чувствителна, ранима и нежна душа. Според най-новите изследвания ако включите в ежедневното си меню малко кокосово олио, то ще съдейства за по-бързото изгаряне на калориите. Кокосовото олио засилва обмяна на веществата и ускорява метаболизма.

Водолей

Ароматен ананас

Водолеите могат да се харесат на всеки още на пръв поглед. Те ще разговарят с почти непознати хора с часове на всякакви теми. Най-близък до тях е ананасът, който е символ на приятелство и гостоприемство. Народите на Новия свят го окачвали близо до входната врата, за да посреща гостите, които трябвало да радва с аромата си. В Англия вярвали, че ако в една къща има ананаси, стопаните са много гостоприемни и може да разчитат на топъл прием. Този екзотичен плод в Европа е бил символ на лукс, богатство и благородство, защото е трудно да са отгледа. Водолеите са също толкова екзотични, колкото и ананасът. Те са странни и необичайни, обичат да шокират и да мислят нестандартно.

Риби

Кисел лимон

Малко вероятно е някой да иска да се наслади на пресен лимон, но той не се задържа на рафтовете в магазините. Лимонът прави много напитки и ястия по-ароматни и вкусни, сокът и кората му са съставна част на много кулинарни шедьоври. Рибите са нещо като лимони. Могат да бъдат истински оценени само до други хора, където се разкриват най-добрите им качества: състрадание, безкористност, дружелюбие. Рибите са интроверти, това е един от най-потайните и затворени знаци, те са свикнали да живеят в свой собствен свят и трудно разкриват вътрешната си същност, докато не подадат ръка за помощ, тогава добрата им душа се проявява. Характерът им зависи от хората и средата, от които са заобиколени.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"