Камала Харис в първата си реч след оттеглянето на Байдън: Той надмина наследството на повечето президенти (ВИДЕО)

Нашият президент Джо Байдън искаше да бъде тук днес. Той се чувства много по-добре, възстановява се бързо и очаква с нетърпение да се върне на пътя. И аз исках да кажа няколко думи за нашия президент. Наследството от постижения на Джо Байдън през последните три години е несравнимо в съвременната история.

Това заяви вицепрезидентът на САЩ Камала Харис в първата си реч, след оттеглянето на Джо Байдън от президентската надпревара. Именно тя е вероятният му наследник. Байдън пък е в дома си в Делауеър, където се лекува от COVID.

Думите й предизвикаха бурни аплодисменти от тълпата.

"За един мандат той вече надмина наследството на повечето президенти, изкарали два мандата. За първи път се запознах с президента Байдън чрез неговия син Бо. Работихме заедно като главни прокурори в нашите щати и тогава Бо често ми разказваше истории за баща си. Той говореше за това какъв баща и какъв мъж е Джо Байдън", разказа Харис. 

"Качествата, които Бо уважаваше в баща си, са същите качества, които виждах всеки ден в нашия президент, неговата честност, неговата почтеност, отдадеността му към вярата и семейството му, голямото му сърце и неговата любов, дълбока любов към страната ни. И съм свидетел от първа ръка, че всеки ден нашият президент Джо Байдън се бори за американския народ и ние сме дълбоко, дълбоко благодарни за службата му към нашата нация", каза още вицепрезидентът.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"