Камала Харис изплагиатствала Мартин Лутър Кинг в своя книга

Кампанията на Доналд Тръмп се хвана за твърденията, че Камала Харис е изплагиатствала части от книга, написана от нея преди 15 години, която съдържа пасажи, които изглеждат удивително подобни на интервю, дадено някога от Мартин Лутър Кинг младши.

Джей Ди Ванс, републиканският кандидат за вицепрезидент, каза, че изследването на Щефан Вебер, австрийски академик и самозван „ловец на плагиатство“, показва, че вицепрезидентът е взел „от Уикипедия“ пасажи от книга, на която е автор.

„Камала дори не е написала собствена книга!“ написа Ванс в социалните мрежи. „Написах собствена книга, за разлика от Камала Харис, която копира своята от Уикипедия. Насочете се към „проверителите на фактите“ на корпоративните медии: 

Вебер посочи книга, написана от Харис през 2009 г., когато тя беше прокурор в Калифорния, която според него съдържа 27 „фрагмента на плагиатство“.

59-годишната Харис написа книгата „Интелигентно по отношение на престъпността: Планът на кариерния прокурор да ни направи по-безопасни“, когато обмисляше да се кандидатира за главен прокурор на Калифорния, надпревара, която спечели година по-късно.

Според издателите на книгата тя „разбива старите различия, вкоренени във фалшиви избори и митове“ и „представя практически решения за превръщането на наказателноправната система наистина – не само реторично – в твърда“.

В своя доклад от 49 страници Уебър твърди, че Харис и нейният съавтор Джоан О'К Хамилтън са включили пасаж, който е почти същият като история, разказана от Кинг, лидер на гражданските права, който е убит през 1968 г.

„Майка ми се смееше, когато разказваше историята за времето, когато съм се суетяла като малко дете. Тя се навела да ме попита: „Камала, какво не е наред? Какво искаш?“ , а аз изплаках в отговор „Fweedom“, пише в книгата си кандидатът за президент на Демократическата партия.

В интервю за списание Playboy през 1965 г. Кинг каза: „Никога няма да забравя момент в Бирмингам, когато бял полицай посети малко негърско момиченце на седем или осем години, което ходеше на демонстрация с майка си. „Какво искаш?“, попита я грубо полицаят, а момиченцето го погледна право в очите и отговори: Fweedom“.

През 1987 г. Джо Байдън, тогава сенатор, изостави първата си кампания за Белия дом, след като беше обвинен в плагиатство на предизборна реч от Нийл Кинок, лидер на Лейбъристката партия по това време.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"