Камала Харис на нож срещу Виктор Орбан

Бил диктатор и убиец - също като Си и Путин

Расте доверието към Тръмп за Украйна

Доналд Тръмп нарекъл вицепрезидентката “малоумна”

Думите на вицепрезидентката на САЩ Камала Харис по адрес на унгарския премиер Виктор Орбан са неприемливи. Това заяви пред РИА “Новости” унгарският външен министър Петер Сиярто, след като в интервю за телевизия Си Би Ес Харис нарече Орбан “диктатор и убиец”.

“Преди всичко, това е скандал. Неприемливо е да се говори така за унгарския премиер - това показва пълно неуважение не само към него, но и към унгарския народ”, подчертава Сиярто.

Миналата седмица в “Късното шоу със Стивън Колбърт” по Си Би Ес, където бившият президент Доналд Тръмп често е осмиван, водещият спомена за това как Тръмп обича да говори за добрите си отношения с Виктор Орбан, Си Цзинпин и Ким Чен Ун. Внезапно Камала Харис го прекъсна и нарече всички изброени лидери “диктатори и автократи”, които можело перфектно да бъдат описани с думата “убийци”.

“Виктор Орбан заема премиерския пост от 14 години по волята на унгарския народ. Винаги сме показвали уважение към американския народ и очакваме уважение към нас. Подобно изказване е недопустимо, особено в отношенията между съюзници”, подчертава Сиярто.

На въпрос дали думите на Харис застрашават отношенията между Унгария и САЩ, и ще има ли някакви последствия, Сиярто посочи, че това “определено не е най-доброто начало”.

Междувременно в. “Ню Йорк таймс” пише, че Доналд Тръмп е нарекъл вицепрезидентката Камала Харис “малоумна”, докато се опитвал да убеди водещи републикански донори да налеят повече пари в кампанията му.

Oбидната забележка на бившия президент е дошла по време на вечеря с дарители в мезонета му. Осведомени източници разкриват, че Тръмп бил разочарован от темповете за набиране на средства, тъй като кампанията на Камала Харис продължава да привлича повече пари от него.

“Ако парите гарантираха успех на изборите, Хилъри Клинтън щеше да е президент”, каза кампанията на Тръмп в събота в изявление за Си Ен Ен. “Президентът Тръмп е в по-добра финансова позиция и води в социологическите проучвания”, кава още лагерът на Тръмп.

Ново проучване на в. “Уолстрийт джърнъл” пък показва, че доверието към Доналд Тръмп да реши конфликтите в Близкия изток и Украйна е по-голямо от това към опонентката му Камала Харис в някои ключови за изхода от американските президентски избори щати.

Проучването е проведено в седем щата, гласуването, в които може да има решаващо значение за резултата от президентските избори на 5 ноември, като 50% от анкетираните са на мнение, че Тръмп ще се справи по-добре с решаването на конфликта в Украйна. За сравнение, 39% от анкетираните смятат, че Харис го превъзхожда. По отношение на конфликта между Израел и Хамас, 48% от анкетираните смятат, че по-добре с решаването му ще се справи Тръмп, докато 33%, които са на мнение, че по-добре ще се справи Харис.

Повече хора се доверяват на Тръмп по въпросите на икономиката и имиграцията, а за Харис има по-голяма подкрепа по въпросите на снабдяването с жилище, здравеопазването и полагането на грижи за обикновените хора.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"