Кампания "Спести от бургер, дай за плод!" организират студенти в Пловдив

Кампания под мотото "Спести от бургер, дай за плод!" стартираха в Пловдив студенти от Медицинския университет. Бъдещите фармацевти и лекари искат по нестандартен, забавен и интересен начин да отбележат 7 април - Световния ден на здравето и професионален празник на работещите в здравеопазването у нас.

Студентите от МУ-Пловдив искат да покажат на практика как могат да са обществено полезни, да привличат все повече хора към превенцията на заболяванията, да преборят стреса с най-ефикасния "антидепресант" - спорта. За целта на 8 април (събота) от 11 часа в парк "Лаута" в Пловдив те организират спортен празник "Мисия: Раздвижи се!" Той ще се провежда на 4 места в парка едновременно, като любителите на стрийт-фитнеса ще имат удоволствието да тренират с екип от професионални инструктори.

Подготвени са много въпроси за любознателните, изненадващи предизвикателства и интересни игри. За активно участващите ще има награди, а за всички останали - подаръци. "Наградният фонд" е от...плодове и е осигурен от самите студенти от Мецицинския университет. Целта на кампанията е да се насърчи здрав

ословния начин на живот, а според бъдещите лекари и фармацевти това е и тяхна професионална мисия.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Николай Спасов, кореспондент на "Труд" в Пловдив

Този уебсайт използва "бисквитки"