Кандидати за народни представители от ГЕРБ-СДС посетиха обновеното читалище в с. Любен Каравелово

Избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Младите кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС Невена Иванова, Мирослав Георгиев и инж. Владимир Ненков посетиха обновеното читалище "Просвета" в аксаковското село Любен Каравелово. Построено в далечната 1922 г., то бе ремонтирано основно с финансовата подкрепа на община Аксаково.

Кандидат-депутатите проведоха разговори с кмета и заместника му, запознаха се с богатия културен календар на читалището, с фолклорните танцови изяви на детската и на женската певчески групи. Проведено бе и обучение по професионално ориентиране по проект "Инвестиции в образование и заетост". 

В селото живеят около 2000 души, безработица не са усетили, защото "който иска намира работа и работи – в транспорта, дърводобива и строителството", посочи кметът Иван Димитров. Има детска градина и обединено училище, което посещават около 200 деца. Завършил е и ремонтът на сградата на местната здравна служба. 

Домакините пожелаха успех на коалиция ГЕРБ-СДС във Варна на предстоящия вот, защото само при правителството на Бойко Борисов през последните години се е обръщало внимание и на малките населени места.

 
  

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"