Каприз на календара извади Григор от топ 10

Григор Димитров напусна топ 10 на ранглистата на АТП само 2 седмици след завръщането си сред най-добрите. Българският тенисист отстъпи с едно място до 11-ата позиция, а причина е несъответствие с миналогодишния календар. Преди година Димитров стигна четвъртфинал на турнира от сериите „Мастърс“ в Торонто (Канада), но сега губи точките, тъй като сега сезонът на твърди кортове в Северна Америка тепърва предстои. На негово място в топ 10 влиза Александер Зверев (Германия), който прогресира с 3 места.

Григор ще има шанс да се върне в топ 10 при добро представяне на турнира във Вашингтон (САЩ) тази седмица. Надпреварата е от категорията „АТП 500“, а българинът почива в първия кръг. Тази нощ е мачът между британеца Кайл Едмънд и корееца Хьон Чун, които ще определят първия съперник на Димитров.

Също с едно място назад падна и Новак Джокович. Сърбинът загуби 1000 точки, които имаше за титлата от Торонто и за пръв път от 10 години напусна топ 4 на ранглистата. Той вече е пети, но със сигурност ще отстъпи още, тъй като няма да играе до края на годината. Лидер остава Анди Мъри (Великобритания), пред Рафаел Надал (Испания) и Роджър Федерер (Швейцария).

Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова също отстъпи с едно място в дамската класация и вече е 124-а. В челото няма промени – води Каролина Плишкова (Чехия), пред Симона Халеп (Румъния) и Ангелик Кербер (Германия).

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"