Каракачанов: Професионални войници стават хора, които не могат да си намерят друга работа

Факт е, че във въоръжените сили, като професионални войници постъпват хора, които не могат да си намерят друга работа. Постъпват и след като си намерят друга работа, напускат. Това не са хора, които по убеждение и кауза служат в армията, заяви съпредседателят на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов, по време на брифинг в парламента във връзка с отхвърленото в пленарна зала предложение за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, предвиждащи връщането на наборната военна служба.

Според Каракачанов твърденията, че наборната служба ще излиза на страната ни по-скъпо, отколкото професионалната, се неверни. Той се позова на предварително направени разчети, според които издръжката на един наборен войник ще бъде в размер на 400 лева на месец, а издръжката на един професионален 1200 лева.

„Един от колегите от БСП беше казал, че това е политическа акция. Естествено, че е политическа. Тук е Народното събрание на Република България – институция, в която работят политици. Ако беше балет, щеше да е акт на изкуството. Тук се предлагат политически решения”, заяви шеговито Каракачанов.

Той обясни, че на отхвърленият днес законопроект му предстои второ четене, а всички полезни предложения, произлезли от днешния дебат, ще бъдат отразени в крайния вариант на текстовете.

„Ако и тогава не мине, ще предложим след 6 месеца същия законопроект, наново”, обясни още Красимир Каракачанов.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"