Каратист е спортист N1 на Шумен

16-годишният каратист Виктор Колев спечели наградата за спортист №1 на Шумен за 2021 година. Състезателят на клуба по карате „Киокушин-Шумен“ получи отличието от кмета Любомир Христов на официална церемония в Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ днес. През тази година Виктор завоюва европейската титла за юноши старша възраст в категория до 80 кг. на шампионата на Стария континент, който се проведе в полския град Краков. Само преди месец той стана и вицешампион на Световното първенство, което също се състоя в Полша. Сред успехите му през 2021 г. се нареждат и две първи места от държавните първенства по карате.
Наградата за треньор на 2021-ва грабна наставникът на Виктор Колев – Станислав Димитров от СКК „Киокушин-Шумен“. Хандбалният тим „Шумен-61“, който спечели купата на България и шампионската титла на страната, взе приза за отбор на годината.
Любомир Христов поздрави спортистите за постигнатите успехи и изрази признателност към треньорите, защото големите постижения са благодарение и на тяхното умение да откриват таланти. „Гордеем се с вашите успехи. Бъдете все така амбицирани и готови за нови победи, с които да ни радвате“, пожела на всички Христов.
В класацията сред десетте спортисти, завоювали призови класирания през годината, са: на второ място – Димитър Стоянов (кикбокс), на трето Йоана Терзиева (карате). Следват: Никола Николов (кикбокс), Атанас Георгиев (карате), Калоян Николов (фехтовка), Денислава Борисова (лека атлетика), Летисия Димитрова (конен спорт), Мариян Петков (кикбокс) и Виктория Михалева (фехтовка).
За принос в развитието на спорта за хора в неравностойно положение бе отличено сдружението „Сияйна зора“ с председател Даниел Стоянов. За ветеран спортист приза спечели лекоатлетката Каролина Николова. 
По време на церемонията ректорът на ШУ „Еп. Константин Преславски“ проф. д.и.н. Георги Колев и зам.-ректорът проф. д-р Чавдар Сотиров съобщиха, че даряват спортна екипировка на баскетболния състав на „Шумен“ за момчета до 13 години. 
По традиция бяха наградени и талантливи млади състезатели на възраст до 14 години, които получиха своите отличия от кмета. 

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"