Карлос Насар прекратява кариерата си?

Олимпийският шампион и световен рекордьор по вдигане на тежести Карлос Насар обяви, че може да прекрати кариерата си като щангист, ако не се състезава за България.

„Аз съм българско производство. Няма да се продам и да се състезавам за друга страна, колкото и пари да ми дават в чужбина и колкото и скандали да има в нашата федерация. Има много проблеми и не знам как ще е в бъдеще. Може да ѝ отнемат лиценза. Ако нямам условия да се състезавам за България, ще прекратя кариерата си“, заяви Насар в подкаста „Шампионски игри“ на „Господари на ефира“.

„Нещата във федерация се влошават. Лъжат, че имат решения, а само казват онова, което хората искат да чуят. Надяват се, може би покрай мен, че нещо ще се случи, но са доказали през годините, че не стават. Първата стъпка е да се махне сегашното ръководство и да се сформира ново. Предстои да бъде взет лиценза заради сериозните задължения към държавата, които при Антон Коджабашев само растат. Това може да доведе до спиране на щангистите от състезания. От декември не сме взимали пари от федерацията под формата на заплати. Министерството показа подкрепа и направи целеви проекти парите да минават през клубовете и преди Париж ни преведоха четири заплати, но не от федерацията“, допълни щангистът.

„Олимпийската премия е  250 000 лева и това не са малко пари. Аз така или иначе не го правя това за пари. Те ще ми позволят да водя достоен живот и ми дават сигурност през годините. За мен са абсолютно достатъчно. Моята мотивация е да повторя олимпийската титла. Това е първата ми цел, след това ще гоня трета и четвърта. Трябва да си обсебен от спорта, а когато искаш да си най-добрият, се разделят добрите от великите спортисти. Засега бих казал, че съм просто добър. Четири пъти олимпийски шампион по вдигане на тежести няма в света и смятам, че мога да го постигна, но животът е пълен с обрати“, обяви олимпийският шампион.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"