Касияс е Дядото на Европа

Икер Касияс вече е Дядото на европейските турнири и "влезе в кожата" на италианската легенда Паоло Малдини. При загубата на "Порто" с 0:1 от "Ювентус" (0:2 в първия мач) испанският вратар игра за №175 в Европа. Основната част от двубоите на Касияс са с екипа на "Реал", където изкара 16 сезона и спечели три трофея. Само в Шампионската лига стражът е пазил 164 пъти. По всичко личи, че броят мачове ще се увеличава. Касияс няма намерение да се разделя с "Порто", който ще участва в евротурнирите и наесен.

Джанлуиджи Буфон, който отново не пусна гол във вратата на "Ювентус", направи странно признание срещу кой да не играе на четвъртфиналите. "Не искам само "Лестър" - отсече легендарният вратар. - Те са ентусиазирани и могат да ранят и най-добрите. Срещу тях можем да загубим всичко."

Бразилският му съотборник Дани Алвеш имаше по-логично желание: "Не искам "Барса". След толкова години там, ще ми е странно да играя срещу тях. Ако е писано, нека е на финал."

Максимилиано Алегри, треньор на "Юве", отрече възможността да поеме "Арсенал" от лятото. Клубният шеф Бепе Марота добави, че вече се водят преговори за продължаване договора на наставника, който е на път отново да стане шампион на Италия. През 2015-а Алегри изведе "Юве" и до финал в Шампионската лига, загубен с 1:3 от "Барса" в Берлин.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"