Катастрофа със загинали затвори пътя Градище - Черенча

Тежка катастрофа е станала на главен път София-Варна, межд шуменските села Градище и Черенча днес към 12:55 часа. По първоначалани данни са се ударили тежкотоварен автомобил и две леки коли - "Пежо 307" и "Хюндай". Двама души са загинали в  шуменското "Пежо", а в другия автомобил, който е с великотърновска регистрация, мъж и жена са ранени. Пътят е затворен. Създадена е организация за обходен маршрут през пътен възел Белокопитово, съобщават от ОДМВР Шумен.

Пътуващите се насочват по обходен маршрут: пътен възел Белокопитово - път І-2 - път ІІ-51 Лозница - път ІІ-49 Търговище и обратно. Създадена е и организация на територията на област Търговище – пътуващите в посока Шумен биват отклонявани на разклона Буховци.

Изяснява се механизмът на произшествието. На място е и директорът на ОДМВР Шумен ст.комисар Владислав Мишев.
Навлизане в лентата за насрещно движение е причина за адския челен удар, но тепърва ще се изяснява дали причината е изпреварване или друга, каза гл.инспектор Веселин Георгиева, началник Пътна полиция Шумен.
Камионът се е движел в посока към Търговище , а "Пежо"-то пътувало към Шумен. Третата кола се е ударила в катастрофиралите вече камион и "Пежо" и е излязла извън пътя.

Загиналите са мъж и жена, като водач е бил мъжът, научи "Труд". В шуменската болница са откарани двамата ранени от великотърновската кола - съпрузи на 63 и 60 г. и шофьорът на камиона на 66 г. Те са с фрактури. 

На място е и екип на шуменската пожарна, спасителите са оказвали помощ за изваждане на ранените. 

TRUD_VERSION_AMP:12//
Публикувано от Цветелина Георгиева, кореспондент на "Труд" в Шумен

Този уебсайт използва "бисквитки"