Като две капки вода

Уникални етюди на фотографа Джерард Гетинг

Приликата между домашни любимци и собственици е факт

"Снимането на животни е много трудно - никога не съм срещал такова, което да проявява и най-малък интерес към фотографията", твърди британският фотограф Джерард Гетингс.

„Джерард фотографира животни, сякаш те са обекти на класически картини: сложни същества, пълни с патос и характер“, пише „Гардиън“ за майстора на обектива.

Джерард Гетингс е роден през 1970 г. в Уигън в семейство от работническа класа. Той прекарва младостта си на открито из горите на провинция Ланкашър. От малък е очарован от птици, насекоми и животни. Комбиниран талант за изкуство и любов към природата го кара да учи изобразително изкуство и фотография в университета в Шефилд. 

През 2008 г. Гетингс прибира е дома се седемседмично кученце - бордър териер, наречено Baxter. От този миг той намира фотографските обекти, които ще бъдат неговата муза. Животни! Днес той е един от най-добрите портретисти на животни, работещи в света.

"Не искам да създавам образи на животни, от позицията на по-висше човешко същество. Моите обекти са сложни и характерни индивидуалности, пълни с патос, хумор и непредсказуемост. Искам домашните любимци да изглеждат епични. За мен домашният любимец е не по-малко красив или величествен отколкото диво животно. Когато се приближите отблизо и уловите всеки душевен детайл в очите на куче, котка или кон, тогава започвате да си спомняте откъде произлиза животът."

Можете да следвате ежедневната емисия на Джерард в Instagram: gezgethings

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд

Този уебсайт използва "бисквитки"