Кейт Уинслет е най-добрата актриса на годината

За пореден път на БАФТА

Стъпи на червения килим заедно с дъщеря си Миа Трипълтън

Двете избраха тоалети в черно

Покрай кинофестивала в Кан, който тече в момента, едно друго събитие остана леко в сянка - Телевизионните награди на Британската академия за кино и телевизионно изкуство (БАФТА), които се връчват в Royal Festival Hall в Лондон. Кейт Уинслет победи в категорията “Най-добра актриса в основна роля” за сериала “I Am...” В епизода, озаглавен “Аз съм Рут” (“I Am Ruth”), 47-годишната актриса си партнира с 22-годишната си дъщеря Миа. Двете влизат в ролите на загрижена майка и дете, чиито връзки са влошени поради зависимостта на момичето от социалните медии. Впрочем, за “Аз съм Рут” Кейт Уинслет печели още една награда - като продуцент. Замислена като епизод от поредицата, лентата в крайна сметка се превръща в пълнометражен филм.

Съвместното участие на майка и дъщеря в сериала беше причината двете да стъпят заедно на червения килим. Това е първата поява на момичето на подобна престижна церемония не само като придружителка, а и като участничка в проекта. Може би затова и емоциите на Миа бяха силни - когато обявиха името на Кейт като победител, не само тя, а и дъщеря ѝ избухнаха в сълзи. В речта си, с която прие наградата, Кейт каза: “Ако можех да счупя наполовина статуетката, бих дала едната половина на дъщеря ми Миа Трипълтън. Направихме това заедно, хлапе!”

Майка и дъщеря все повече си приличат.

Двете бяха избрали тоалети в черно. Уинслет се появи в рокля по тялото с дължина миди и асиметрична горна част, прерастваща в поло яка, а Миа - в широк копринен гащеризон с изрязан топ и бял пояс на талията. И двете бяха обули почти еднакви остроноси обувки на невисок ток, имаха сходни прически и ефектни висящи обеци. Визията подчертаваше приликата им, която от година на година става все по-голяма.

Миа Трипълтън е дъщеря на актрисата от първия ѝ брак с британския кинорежисьор Джим Трипълтън, с когото са женени от 1998-а до 2001 г. След това Кейт Уинслет се жени за режисьора Сам Мендес през 2003 г. От този брак се ражда синът им Джоуи Уинслет Мендес. Седем години по-късно родителите се развеждат. От 2011 г. и в личния живот, и в кариерата на Кейт Уинслет настъпва хармония. Нед Рокенрол (племенник на британския милиардер Ричард Брансън) е неин съпруг от 2012 г. до днес. През декември 2013 г. се ражда синът им Беър Блейз Уинслет.

Кейт Уинслет е носител на наградата БАФТА общо осем пъти - за главна или поддържаща роля. Тя придобива световна слава през 1997 г. с излизането на филма “Титаник” на голям екран. За ролята на Роуз актрисата е номинирана за “Оскар” и това е втората от общо седемте ѝ номинации за този приз. Печели го веднъж - за ролята си в “Четецът” (2008).

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Славяна Манолова

Този уебсайт използва "бисквитки"