Кейти Пери с отличие и зрелищно шоу на MTV наградите

Поп звездата получава голямата награда „Авангард“

Тейлър Суифт е фаворит на годината с 10 номинации 

Заради дебата между Доналд Тръмп и Камала Харис отложиха церемонията

Дни преди премиерата на седмия си студиен албум, 143, поп звездата Кейти Пери ще бъде удостоена с една от най-престижните музикални награди – "Авангард" за цялостен принос към музиката на MTV. Звездата ще направи шоу с най-големите си хитове на тазгодишните видео музикални награди на MTV (VMAs) в сряда, 11 септември, в зала UBS Arena в Ню Йорк. Петкратната носителка на VMA ще се завърне на сцената на MTV за първи път от 2017 г. насам.  Като един от най-успешните музикални изпълнители на всички времена, Кейти Пери е събрала общо 115 милиарда стрийма, продала е над 70 милиона албума в световен мащаб, а клиповете й имат над 2 милиарда гледания.

Пери е един от само петте артисти в историята на Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA), които са влезли в елитния клуб на 100-те сертифицирани песни и вече има шест сингъла и един албум с диамантен сертификат. "Кейти е музикална сила и истинска икона на поп културата. Със своята творческа визия, която променя правилата на играта, тя се превърна в глобален феномен и превзе най-големите световни сцени", казаха организаторите.

Сред предишните носители на приза "Авангард" са Шакира, Бионсе, Ники Минаж, Мадона, Джанет Джексън, Дженифър Лопес, Риана и Миси Елиът.

Най-запомнящите се моменти на Кейти Пери на церемониите на MTV VMAs включват незабравим дебют на през 2009 г., когато тя си партнира с китариста на Aerosmith Джо Пери за изпълнение на „We Will Rock You“.  Кейти спечели първия си трофей през 2011 г., като взима три победи тази вечер, включително „Най-добро сътрудничество“ и най-голямата награда на вечерта „Видеоклип на годината“ за глобалния си хит „Firework“. През 2013 г. Кейти закрива церемонията с грандиозно изпълнение на „Roar“, заобиколена от тълпа фенове пред Бруклинския мост.

Тейлър Суифт е с най-много номинации и тази година.

Тази година за видео музикалните награди са номинирани изпълнители като Сабрина Карпентър, Камила Кабейо, Чапъл Роан, Рау Алехандро и ГлоРила. Попзвездата Тейлър Суифт е начело с 10 номинации, следвана от Пост Малоун с девет и Карпентър и Ариана Гранде с по шест.

Церемонията по връчване на видео музикалните награди на MTV за 2024 г. трябваше да се проведе на 10 септември, но беше преместена за следващия ден заради дебата на кандидат-президентите на САЩ Доналд Тръмп и Камала Харис.

TRUD_VERSION_AMP:2//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"