Керкез: Нямаш шанс срещу Марибор, ако мислиш само за защита

Старши треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез е категоричен, че неговият отбор трябва да отбележи гол в реванша срещу Марибор, за да отстрани словенския тим в първия квалификационен кръг на турнира Лига Европа.

Наставникът на "канарчетата" даде пресконференция преди втория сблъсък между двата тима. Двубоят между Марибор и Ботев е в четвъртък, 18 юли, от 21:15 часа българско време, съобщи БТА. 

"Трябва да опазим вратата си без попадение. Разбира се няма да е лесно, защото Марибор е добър отбор. Но за да продължим напред, трябва да отбележим гол. Няма как да мислим само за защита, защото ако дойдеш с тази нагласа на този стадион срещу Марибор, нямаш шанс. Със сигурност очаквам дори още по-силен мач и от двата отбора. Още когато изтеглиха жребия, знаехме, че имаме солиден опонент и трябва да изиграем два качествени мача, ако искаме да продължим към следващия кръг", коментира Кекрез.

След първата среща в Пловдив "жълто-черните" имат аванс от 2:1.

"Както казах и преди първия мач, Марибор е фаворит, защото има много години опит в групите на европейските турнири. Ние сега се завръщаме на картата на Европа и целта ни всяка година е да играем там. Знаем с какви качества разполага противника. Ние обаче също имаме добри футболисти и добър отбор", каза още наставникът на Ботев.

Той обърна внимание и на феновете на Марибор, които се очаква да напълнят стадион "Людски врът" за реванша.

"Знам, че тук атмосферата е страхотна. Гледал съм мачове на Марибор и съм наясно с това. Както ние имахме подкрепата на нашите фенове в първия мач, така и те ще имат подкрепа сега. Мисля, че всеки футболист обича да играе в такава атмосфера, защото това е една допълнителна мотивация. Аз и моят щаб трябва да подготвим играчите за това, което ги очаква. Искам да благодаря на нашите привърженици, които ще дойдат да ни подкрепят. Мога да им пожелая да имат още много подобни пътувания за мачове в евротурнирите през това лято. Знам, че те очакват от нас да дадем всичко от себе си на терена", завърши Душан Керкез.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Христина Колева

Този уебсайт използва "бисквитки"