Ким Чен-ун инспектира производството на тактическа ракетна система

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се запозна с тактическата ракетна система, която ще влезе на въоръжение в западната оперативна група на Корейската народна армия (КНА). Това съобщи Корейската централна информационна агенция.

Докладът не дава подробности за типа оръжия, но отбелязва, че ракетните установки, произведени през първата половина на годината, ще влязат в експлоатация с единици, отговорни за „изпълнението на важната задача за нанасяне на огневи удар“.

Ким Чен-ун оцени положително производствените резултати в предприятията от военно-промишления комплекс и подчерта необходимостта от „наложително изпълнение на плана за военно производство за 2024 г., за да се постигне радикална промяна в подготовката на армията за война“.

Лидерът на КНДР напоследък обръща голямо внимание на предприятията от военно-промишления комплекс и военното обучение. На 11 и 12 май той инспектира няколко предприятия от военно-промишления комплекс и лично тества нова снайперска пушка, а също така се качи зад волана на 240 мм MLRS. Преди това той посети други съоръжения и също така ръководи учения на различни части.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"