Ким Чен-ун слязъл от бронирания си влак за цигара (ВИДЕО)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е слязъл от бронирания си влак, за да запали цигара, по време на 70-часовото си пътуване до Виетнам за срещата с Доналд Тръмп, става ясно от видео, публикувано в социалните мрежи.

Почивката се е състояла на неназована гара в Китай.

Случката е любопитна не толкова със самото пушене - страстта на младия Ким към вредния навик е известна - колкото с факта, че той никога не се появява на кадри, които предварително не са одобрени от строгата държавна цензура в КНДР, а още по-малко - заснети тайно.

На видеото се вижда как сестрата му Ким Йо-чен, която е на висока позиция в страната си - заместник-началник на отдела за агитация и пропаганда към ЦК на Корейската трудова партия, му носи кутия с вода, в която лидерът хвърля фаса си. Ким Йо-чен предвождаше делегацията на родината си на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг, Южна Корея, през 2018 г. Игрите белязаха историческото затопляне в отношенията между двете държави, които де факто още са във война.

Междувременно стана ясно, че на журналистите от САЩ, отразяващи посещението на американския президент Доналд Тръмп във Виетнам, тази сутрин в последната минута е било наредено да напуснат хотела си в Ханой заради Ким Чен-ун. Окзало се, че и той е настанен в „Мелия Ханой“ - същия хотел, където са настанени американските журналисти. Случката предизвика объркване сред медиите, които трябваше спешно да си търсят нова база, откъдето да предават за срещата на върха.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"