Кипър се подготвя за екстремни горещини и висок риск от пожар

Кипърската метеорологична служба издаде жълто предупреждение за екстремно високи температури, като температурите се очаква да скочат до около 42 градуса по Целзий (108 градуса по Фаренхайт), съобщава електронното издание на в. Kathimerini. Предупреждението е в сила от 11.30 до 16.30 часа, местно време.

Във връзка с големите горещини горското стопанство призовава гражданите да бъдат бдителни, тъй като опасността от пожари е с червена степен на тревога. Властите напомнят на обществеността, че паленето на огън без разрешение е незаконно и може да доведе до сериозни наказания.

Съгласно Закона за горите нарушителите могат да получат до 10 години затвор, глоба до 50 000 евро или и двете.

По подобен начин Законът за предотвратяване на пожари в провинцията предвижда наказания до 5 години лишаване от свобода, глоба до 20 000 евро или и двете.

Единственото изключение за палене на огън е за приготвяне на храна, което е разрешено само в определени места за пикник.

Съветват се гражданите да бъдат особено внимателни по време на дейности на открито и да избягват действия, които могат да предизвикат пожар.

Това включва използване на инструменти или селскостопански машини, които генерират топлина, искри или пламъци, като мелници, заваряване с кислородно гориво и електрическо заваряване.

Властите подчертават важността на сътрудничеството на обществеността за предотвратяване на пожари по време на високорисковия период.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"