Кирил Добрев: Националният съвет на БСП незабавно трябва да подкрепи Радев-Йотова

"На присъственото заседание, което ще бъде другата събота, първото решение, което трябва да вземе НС на БСП - е подкрепата на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат." Това каза пред БТВ Кирил Добрев, член на НС.

Според него именно липсата на ясна подкрепа до този момент, за президентската двойка, оставя усещането за договорки и е взела близо 3% от гласовете на БСП на изминалите парламентарни избори.

Като грешка Добрев определи като грешка и посланието на БСП, че ще вдига данъците, но реално това вдигане не засяга капитала, а труда. "Обясняваме на поколението, което идва и трябва да възроди България, че 3 000 лв. заплата е много и трябва да му вдигнем данъка, а в същото време не пипаме 10% данък печалба", коментира той.

"Нинова трябва да се извини на партията и да се оттегли", допълни Кирил Добрев.

По думите му оставката е лично решение и никой няма да натиска Корнелия Нинова да я дава. "Тук трябва да говорим за осъзната вина, защото няма председател през последните 30 г., който толкова комфортно да е провел парламентарни избори", каза Добрев.

Според него Националният съвет трябва да избере Изпълнително бюро и зам.-председател, които да приведат партията в кондиция за евентуални предсрочни избори и президентските в края на годината.

"Вътрешнопартийният избор може да се случи чак след президентските избори", категоричен беше Кирил Добрев и направи уточнението, че не е кандидат за никакви партийни постове и няма да участва при следващ вътрешнопартиен избор.

Според социалиста Слави Трифонов е изпреварил БСП, защото за него гласували младите хора. "Г-н Трифонов накара поколението на моя син, на тези 20-25-годишните да отидат да гласуват, опашките на изборите бяха заради него", допълни още Добрев.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"