Кирил Петков добави към Калин Стоянов още двама топ полицаи за нежелани за МВР министър

Кирил Петков разшири списъка си от нежелани от него лица за министър на вътрешните работи в служебния кабинет на номинираната от президента за министър-председател Горица Грънчарова–Кожарева. "Първият тест за Горица Грънчарова е кой ще бъде нейното предложение за МВР министър", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната".

Освен настоящия министър Калин Стоянов, Петков включи в списъка си зам.-министър Стоян Темелакиев, както и директора на Главна дирекция "Национална полиция" Атанас Илков – и двамата полицаи с дългогодишна кариера в системата на МВР. Номинацията на всеки един от тримата за Петков означавало, че „Делян Пеевски назначава МВР министри в този кабинет“.

„Това, което за мен е много важно дали г-жа Кожарева ще работи за честни избори и за България или ще изпълнява нечии поръчки. Има един много ясен тест – кой ще бъде МВР министър. Ако г-н Калин Стоянов остане или Атанас Илков, или г-н Темелакиев – едно от тези три лица стане МВР министър, за мен ще означава, че Делян Пеевски назначава МВР министри в този кабинет. Ако е някой друг, освен тези три имена, тогава има шанс. Благодаря!“, каза Петков пред репортери в кулоарите на Народното събрание и отказа да отговоря на журналистически въпроси. 

Припомняме, че минути след консултациите при президента в четвъртък следобед и поредните атаки от ПП-ДБ към Калин Стоянов, този път отправени от Николай Денков, силовият министър в кабинета Главчев Калин Стоянов отговори така:

„Старата песен на нов глас. Крайно време е Денков и компания да разберат, че министерството на вътрешните работи и в часност служилитете на МВР, не са лъжица за тяхната уста. Завършваме разговора!“, каза вътрешният министър. 

TRUD_VERSION_AMP:3//
Публикувано от Петя Кузева

Този уебсайт използва "бисквитки"