Кирил Петков: Една декларация няма да промени нищо, искаме реални реформи, гласувани решения преди разговори за правителство

Една декларация няма да промени нищо, тук искаме реални реформи, гласувани решения преди разговори за правителство. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Кирил Петков пред журналисти, след като по-рано днес от парламентарната група на ПП-ДБ се срещнаха с президента Румен Радев, за да обсъдят политическата ситуация. 

Това ще предопредели втория мандат - или има гласувани закони, или връщаме мандата празен, каза Кирил Петков.

Той заяви, че от ПП-ДБ са взели решение, че ако мандатът бъде даден тази седмица, той ще бъде върнат неизпълнен. Петков заяви, че от ПП подкрепят ДБ за тази декларация. Скептични сме, че има такова мнозинство в парламента, добави той.

"Какъв е смисълът да се предлагат министри, премиер, ако нямаме работещ антикорупционен орган? Кой ще следи тези министри дали ще си вършат работата добре? Какъв е смисълът да говорим за правителство, ако съдебната система продължава да не работи?", попита още Петков.

Той посочи, че създаването на антикорупционната комисия изисква 160 гласа, като за да се случи, трябва да има "национална отговорност". Трябва да имаме поне една институция, която да покаже, че се бори с корупцията, в противен случвай ще си ходим от избори на избори. Ако нямаме институции, които да работят , България е в омагьосан кръг, каза Петков. 

Той отбеляза, че декларацията на ПП-ДБ ще бъде изпратена до всички. 

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"