Кирил Петков: Приемането на три антикорупционни закона са условието на ПП-ДБ, за да се водят разговори за бъдещо управление

Вместо джентълменско споразумение ще им напишем джентълменско писмо. 3 закона, които разделят България от 10 милиарда. Ако ни отговорите, че няма да приемете тия три закона, защото примерно г-н Борисов не иска да се разследват корупционни практики. Приемането на трите антикорупционни закона са условието на ПП-ДБ, за да се водят разговори за бъдещо управление, заявиха лидерите на "Продължаваме промяната", заяви Кирил Петков от ПП-ДБ, предаде БГНЕС.

"За да има управление нашите закони за реформи няма как да бъдат игнорирани", каза Кирил Петков.

"Ама как да говорим за управление, като те са готови заради комфорта на един човек да лишат държавата от 10 милиарда лева. Хайде да започнем да работим реално, преди да говорим за каквото и да е управление", посочи Асен Василев от своя страна.

За месец и половина живот, които остават на 50-ия парламент, тези закони могат да бъдат приети. Да приемем тези закони, да отпушим държавата да върви напред. Едва тогава можем да говорим дали ще правим правителство, посочи Асен Василев.

Многократно сме изразявали аргументите си против прибързаното законодателство, предлагано от ПП, заявиха от ПП ГЕРБ в своя позиция. Последен пример за това са промените в Конституцията, които създадоха повече проблеми, отколкото решения. Забелязваме кампанията на ПП да взривяват всички възможности за разговори за редовно правителство и политическа стабилност. Отказваме подобен тип диалог. ГЕРБ ще работи “за”, а не “против”, категорични са от партията.

TRUD_VERSION_AMP:1//
Публикувано от Труд онлайн

Този уебсайт използва "бисквитки"