Кирил Петков търси българския Марио Драги

Да се откажем от постове, зове лидерът на “Промяната”

Съпредседателят на “Продължаваме промяната” Кирил Петков призова политическите лидери да се откажат от амбициите си за постове в следващо управление, за да има изобщо такова в бъдещия 51-и парламент.

“Не трябва да ходим на осми или девети избори. От друга страна, обективен е фактът, че в това Народно събрание си нямаме доверие. Това, което днес казах като възможен вариант, който трябва да помислим всички, е какво ако всички се откажем от постове, от министри и помислим за един общественик, равно отдалечен, за един общественик, който да има доверието не само на партиите, а и на обществото. Това го направиха в Италия с Марио Драги, може да е добър модел и за България”, взе пример от Запад Кирил Петков.

“Виждаме днес, че Антикорупционната комисия се намеси вече сериозно срещу Вълка заради заема, който е взел, де факто е изгорил държавни пари от 140 милиона, но не виждаме никакво действие по други подобни заеми за “Булгартабак”. И тук е големият въпрос - защо Антикорупционната комисия може да работи по единия заем, който губи на държавата 140 милиона, а другият е почти със същите размери”, възмути се Петков. И съзря намеса на председателя на ДПС Делян Пеевски в казуса, който според него насочвал вниманието нарочно към казуса с Румен Гайтански-Вълка: “Затова Славчев, шефът на Антикорупционната комисия, трябва да бъде премахнат от тази си позиция. И ако Борисов, днеска го чух, че е за разследването на “Булгартабак”, ако е за, нека да го допусне, ресорната комисия в парламента е оглавявана от ГЕРБ”.

TRUD_VERSION_AMP:0//
Публикувано от Труд news

Този уебсайт използва "бисквитки"